Carrefour aangeklaagd wegens onder druk zetten leveranciers | RetailDetail

Carrefour aangeklaagd wegens onder druk zetten leveranciers

Carrefour aangeklaagd wegens onder druk zetten leveranciers

De Franse regering wil een rechtszaak starten tegen supermarktketen Carrefour. Die zou zijn Europese leveranciers onder druk hebben gezet om lagere prijzen af te dwingen. Ook andere retailers worden mogelijk aangeklaagd.

Prijsonderhandelingen

Eerder dit jaar was er protest van melk- en vleesproducenten, die vonden dat ze op een oneerlijke manier onder druk werden gezet door de supermarktbedrijven, waardoor ze hun producten met verlies moesten verkopen. De Franse regering blijkt nu een gelijkaardig besluit te hebben genomen. Uit een onderzoek is gebleken dat Carrefour lagere prijzen heeft afgedwongen bij leveranciers, door te stellen dat ze anders niet zouden mogen deelnemen aan de nieuwe gesprekken over de jaarlijkse prijsonderhandelingen.

 

Die prijsonderhandelingen voor 2017 zijn momenteel aan de gang in Frankrijk en de regering heeft retailers gewaarschuwd om de prijzen niet nog verder naar beneden te duwen. De komende weken worden er mogelijk nog retailers aangeklaagd door de Franse regering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.