Carrefour België opent eerste volautomatische afhaalpunt

Carrefour België opent eerste volautomatische afhaalpunt

Carrefour heeft in Waterloo zijn eerste Belgische volautomatische afhaalpunt geopend, een primeur voor ons land volgens de Franse keten.

 

Vijftig bestellingen per dag

Concreet bestaat het afhaalpunt of 'drive' uit een muur met kastjes, die in totaal een vijftigtal bestellingen per dag kan herbergen. Klanten kunnen kiezen uit twee afhaalperiodes: 11-15u en 16-23u. Bestelt een klant op zaterdag en kiest die voor de avondperiode, kan hij zijn bestelling ook op zondag komen afhalen. Op zondag worden bestellingen evenwel niet verwerkt: bestellingen die op zaterdag geplaatst worden, komen pas maandag in de kluisjes terecht. Een deel van de kastjes is overigens gekoeld, zodat er dus ook bestellingen met verse producten kunnen worden aanvaard.

 

Betalen met de kaart is overigens ook voorbij: klanten moeten eerst een via SMS doorgestuurde code intoetsen en betalen dan door een QR-code te scannen via hun betaalapp. Is dat gebeurd, dan opent de deur van het juiste kluisje en kan de klant zijn bestelling nemen en vertrekken. 

 

Carrefour lanceert het nieuwsoortige afhaalpunt niet toevallig in Mont-Saint-Jean bij Waterloo: de hypermarkt gaat immers even dicht voor een renovatie en de groep wil met de kastjesmuur toch zijn klanten zo goed mogelijk blijven bedienen, klinkt het. Het is ook niet de eerste Carrefour-primeur voor Waterloo: iets verderop opende de groep vier jaar geleden zijn allereerste alleenstaande afhaalpunt.