Carrefour brengt klantenkaart naar Apple Wallet

Foto: Bloomicon / Shutterstock.com

Klanten van Carrefour in Frankrijk kunnen hun klantenkaart voortaan integreren in hun Apple Wallet, zodat ze kunnen betalen met hun iPhone of Apple Watch en tegelijkertijd van het loyaliteitsprogramma gebruik maken.

 

Helemaal contactloos

Carrefour zegt de eerste Europese retailer te zijn die zijn loyaliteitsprogramma combineert met Apple Pay, door deze te integreren binnen Apple Wallet. Op die manier kunnen klanten hun aankopen bij de kassa contactloos met hun iPhone of Apple Watch en tegelijkertijd ook gebruikmaken van hun persoonlijke Carrefour-klantenkaart.


Als gebruikers hun klantenkaart hebben toegevoegd aan hun Apple Wallet, hoeven ze hun Apple-toestel alleen nog maar in de buurt van de betaalterminal te brengen en de Carrefour-kaart zal automatisch op het scherm verschijnen. Ze hoeven geen barcode te scannen, geen applicatie te starten of zelfs geen geheime code te onthouden om de Carrefour-kaart te gebruiken, alleen hun telefoon ontgrendelen is voldoende.


Zeker in het kader van de coronapandemie noemt Carrefour het veiliger en gemakkelijker om zo volledig contactloos te betalen. Het systeem is voortaan beschikbaar in alle Franse winkels van de supermarktgroep en vanaf het najaar kunnen klanten ook online betalen en in de Franse Carrefour-app met Apple Pay. Of en wanneer de toepassing ook naar België komt, maakt de retailer nog niet bekend.