Carrefour brengt klantenkaart naar de smartphone

Close-up van winkelkar van retailer Carrefour
Foto: JPstock / Shutterstock.com

Carrefour maakt zijn klantenkaart nu ook in België beschikbaar op de smartphone: klanten kunnen de Bonus Card toevoegen aan de 'Wallet' op hun Android-toestel of iPhone. Zo kunnen ze die ook gebruiken zonder de Carrefour-app.

 

“Digitaal alternatief”

Vorige maand zorgde Carrefour al voor een mobiele versie van zijn getrouwheidskaart in Frankrijk, nu wordt de dienst ook algemeen uitgerold in België. Het voordeel is dat de toepassing geen bijkomende installatie vereist, waarmee de retailer vooral klanten wil bereiken die de Carrefour-app niet gebruiken.

 

"Klanten die de Carrefour-app niet gebruiken, maar wel houder zijn van een Carrefour Bonus Card, hebben onlangs een e-mail ontvangen", legt het bedrijf uit. Daarmee kunnen ze het "digitaal alternatief voor een fysieke kaart" met één klik toevoegen aan hun smartphone. Om van de voordelen van de getrouwheidskaart gebruik te maken, kunnen ze hem net zoals een traditionele kaart tonen aan de kassa.

 

Als de klant een Carrefour-winkel nadert, wordt de kaart bovendien automatisch weergegeven op het vergrendelscherm van de smartphone. Via de Wallet worden klanten ook geïnformeerd over acties en kunnen ze informatie krijgen over de dichtstbijzijnde winkel.