Carrefour experimenteert met stadslandbouw | RetailDetail

Carrefour experimenteert met stadslandbouw

Carrefour experimenteert met stadslandbouw
Shutterstock

Carrefour heeft in Frankrijk enkele projecten lopen waarbij wordt geëxperimenteerd met stadslandbouw. Onder andere op het dak van het hoofdkwartier in Massy worden zo groenten en fruit geteeld.

Aeroponics

Op het dak van het gebouw wordt 200 m² ingezet voor de teelt van groenten en fruit met behulp van een aeroponics-systeem, dat de planten besproeit met water dat de nodige voedingsstoffen bevat, maar geen gebruik maakt van grond om de planten in neer te poten. De producten die op het dak van het hoofdkantoor worden geteeld, worden beschikbaar gesteld voor de werknemers in het gebouw, terwijl de overblijvende producten naar een Carrefour Market in de buurt gaan.

 

In Sainte-Geneviève-des-Bois teelt Carrefour op een beperkte ruimte groenten en fruit en in 2018 komt er ook een tuin in de buurt van een Carrefour Market, die in 2018 in Parijs moet openen aan de Boulevard de Charonne. Voor deze drie projecten wordt er steevast samengewerkt met het bedrijf Agripolis. In Mérignac wordt er zelfs werk gemaakt van een tuin van maar liefst 6.000 m², die in de buurt van de hypermarkt zijn plaats krijgt.

 

Tot slot is er in Villiers-en-Bière ook een tuin gemaakt van 1.200 m², in samenwerking met de studenten land- en tuinbouw van de school Bougainville de Brie-Comte-Robert. Die zal vooral educatieve doeleinden hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.