Carrefour Express opent deuren in Kortrijks ziekenhuis

Carrefour Express opent deuren in Kortrijks ziekenhuis
Shutterstock

Carrefour heeft een vestiging van buurtsupermarktketen Express geopend in het AZ Groeninge in Kortrijk. Het is de eerste keer dat de keten een supermarkt opent in een ziekenhuis, maar Delhaize ging hen eerder wel al voor.

Aangepast assortiment

Uitbater van de winkel is Jan Cottenie, die eerder ook al bloemen begon te verkopen in het ziekenhuis. “Toen AZ Groeninge eraan dacht om een winkel in te richten, sprong ik mee op de kar. Er is met diverse partners overlegd en uiteindelijk gaan we scheep onder de vleugels van Carrefour. Deze stek van 250 m² is de eerste Carrefour in Vlaanderen die in een ziekenhuis wordt ingepast”, aldus Cottenie aan De Standaard.

 

De winkel biedt een aangepast assortiment, met extra aandacht voor babyproducten en aangepaste voeding die vaak moet worden genuttigd op aanraden van een arts. De winkel heeft ook bredere gangen, om zo beter toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Daarnaast is er ook een postpunt en een kleine krantenwinkel aanwezig. De winkel is zeven dag op zeven geopend van 6u30 tot 20u.

 

Het AZ Groeninge sloot eerder ook al een samenwerking af met Viva Sara voor de opening van een koffiebar. “En er is onze bistro. Wij hebben 3.000 medewerkers. Tel daarbij de patiënten en bezoekers, dan is dit warenhuis wellicht een goed idee”, aldus infrastructuurdirecteur Jo Dendauw van AZ Groeninge.