Carrefour Express opent deuren in Kortrijks ziekenhuis | RetailDetail

Carrefour Express opent deuren in Kortrijks ziekenhuis

Carrefour Express opent deuren in Kortrijks ziekenhuis

Carrefour heeft een vestiging van buurtsupermarktketen Express geopend in het AZ Groeninge in Kortrijk. Het is de eerste keer dat de keten een supermarkt opent in een ziekenhuis, maar Delhaize ging hen eerder wel al voor.

Aangepast assortiment

Uitbater van de winkel is Jan Cottenie, die eerder ook al bloemen begon te verkopen in het ziekenhuis. “Toen AZ Groeninge eraan dacht om een winkel in te richten, sprong ik mee op de kar. Er is met diverse partners overlegd en uiteindelijk gaan we scheep onder de vleugels van Carrefour. Deze stek van 250 m² is de eerste Carrefour in Vlaanderen die in een ziekenhuis wordt ingepast”, aldus Cottenie aan De Standaard.

 

De winkel biedt een aangepast assortiment, met extra aandacht voor babyproducten en aangepaste voeding die vaak moet worden genuttigd op aanraden van een arts. De winkel heeft ook bredere gangen, om zo beter toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Daarnaast is er ook een postpunt en een kleine krantenwinkel aanwezig. De winkel is zeven dag op zeven geopend van 6u30 tot 20u.

 

Het AZ Groeninge sloot eerder ook al een samenwerking af met Viva Sara voor de opening van een koffiebar. “En er is onze bistro. Wij hebben 3.000 medewerkers. Tel daarbij de patiënten en bezoekers, dan is dit warenhuis wellicht een goed idee”, aldus infrastructuurdirecteur Jo Dendauw van AZ Groeninge.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.