Carrefour Express opent deuren in Kortrijks ziekenhuis | RetailDetail

Carrefour Express opent deuren in Kortrijks ziekenhuis

Carrefour Express opent deuren in Kortrijks ziekenhuis

Carrefour heeft een vestiging van buurtsupermarktketen Express geopend in het AZ Groeninge in Kortrijk. Het is de eerste keer dat de keten een supermarkt opent in een ziekenhuis, maar Delhaize ging hen eerder wel al voor.

Aangepast assortiment

Uitbater van de winkel is Jan Cottenie, die eerder ook al bloemen begon te verkopen in het ziekenhuis. “Toen AZ Groeninge eraan dacht om een winkel in te richten, sprong ik mee op de kar. Er is met diverse partners overlegd en uiteindelijk gaan we scheep onder de vleugels van Carrefour. Deze stek van 250 m² is de eerste Carrefour in Vlaanderen die in een ziekenhuis wordt ingepast”, aldus Cottenie aan De Standaard.

 

De winkel biedt een aangepast assortiment, met extra aandacht voor babyproducten en aangepaste voeding die vaak moet worden genuttigd op aanraden van een arts. De winkel heeft ook bredere gangen, om zo beter toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Daarnaast is er ook een postpunt en een kleine krantenwinkel aanwezig. De winkel is zeven dag op zeven geopend van 6u30 tot 20u.

 

Het AZ Groeninge sloot eerder ook al een samenwerking af met Viva Sara voor de opening van een koffiebar. “En er is onze bistro. Wij hebben 3.000 medewerkers. Tel daarbij de patiënten en bezoekers, dan is dit warenhuis wellicht een goed idee”, aldus infrastructuurdirecteur Jo Dendauw van AZ Groeninge.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.