Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen | RetailDetail

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

 

Expansie over heel Frankrijk

De winkelketen So.bio staat voor lokale, biologische voeding met een zo kort mogelijke bevoorradingsketen. Vandaag heeft de formule acht vestigingen in Zuidwest-Frankrijk, maar binnenkort gaan nog twee winkels van start. Carrefour, dat de formule voor een niet nader bekendgemaakt bedrag heeft overgenomen, laat weten dat het So.bio verder wil uitbreiden over het hele Franse grondgebied.

 

“So.bio is een van de beste bio-speciaalconcepten in Frankrijk, dankzij de goeie kwaliteit van het aanbod, de prijspositionering, de knowhow van de teams en het efficiente beheer”, aldus  Benoit Soury, directeur bio bij Carrefour.

 

Vier keer zoveel bio binnen de vijf jaar

Met So.bio wil de retailreus langs de hele distributieketen biologische producten kunnen aanbieden: van de gespecialiseerde biowinkels, over de biowebshop Greenweez die Carrefour eerder kocht tot de biocorners in alle traditionele supermarkten. De bioformule hoopt van haar kant mee te kunnen genieten van de “complementaire expertise en de menselijke en financiele middelen van de Carrefour-groep”, zegt medeoprichter Jean-Marc Lachat.

 

Carrefour heeft zich in zijn nieuwe strategie tot doel gesteld om over vijf jaar met bio een omzet van 5 miljard euro te behalen. Dat is vier maal zoveel als vandaag het geval is. Op de Franse biomarkt is veel beweging momenteel, weet vakblad LSA: Intermarché investeerde recent in bioketen van 141 winkels Les Comptoirs de la Bio en ook Leclerc wil binnen de vijf jaar 200 biowinkels openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.