Carrefour Hasselt helpt ouderen en andersvaliden tijdens het winkelen

Carrefour Hasselt helpt ouderen en andersvaliden tijdens het winkelen

De Carrefour Hypermarkt aan de Herkenrodesingel in Hasselt gaat oudere en andersvalide klanten helpen tijdens het boodschappen doen. Die kunnen voortaan beroep doen op een personal shopper, die hen door de winkel begeleidt.

 

Zorginstellingen ontlasten

In de Hypermarkt in Hasselt zal elke dinsdag tussen 13u en 15u een speciaal team aanwezig zijn, dat de klanten kan begeleiden. Voorlopig gaat het over een testcase, die mogelijk ook zijn weg kan vinden naar de rest van Vlaanderen.

 

“Onze winkel in Hasselt heeft verschillende zorginstellingen in de nabije omgeving. Zij moeten eigen begeleiders inschakelen om hun mensen te helpen bij het boodschappen doen. Soms worden ouderen ook met de taxi naar de winkel gebracht, maar moeten ze alsnog op eigen houtje gaan winkelen”, zegt woordvoerder van Carrefour Baptiste Outryve aan Het Laatste Nieuws.

 

Voorlopig wordt de service dus enkel op dinsdag beschikbaar, maar als de vraag groot genoeg is, dan komt hij mogelijk ook op meerdere dagen. Het is trouwens niet de eerste keer dat Carrefour met dergelijk initiatief op de proppen komt. Ook in Bergen is er al een supermarkt van de keten, waar bepaalde klanten beroep kunnen doen op de personal shoppers. “In Bergen zijn de klanten ons alvast erg dankbaar”, aldus nog Outryve.