Carrefour Hasselt helpt ouderen en andersvaliden tijdens het winkelen | RetailDetail

Carrefour Hasselt helpt ouderen en andersvaliden tijdens het winkelen

Carrefour Hasselt helpt ouderen en andersvaliden tijdens het winkelen

De Carrefour Hypermarkt aan de Herkenrodesingel in Hasselt gaat oudere en andersvalide klanten helpen tijdens het boodschappen doen. Die kunnen voortaan beroep doen op een personal shopper, die hen door de winkel begeleidt.

 

Zorginstellingen ontlasten

In de Hypermarkt in Hasselt zal elke dinsdag tussen 13u en 15u een speciaal team aanwezig zijn, dat de klanten kan begeleiden. Voorlopig gaat het over een testcase, die mogelijk ook zijn weg kan vinden naar de rest van Vlaanderen.

 

“Onze winkel in Hasselt heeft verschillende zorginstellingen in de nabije omgeving. Zij moeten eigen begeleiders inschakelen om hun mensen te helpen bij het boodschappen doen. Soms worden ouderen ook met de taxi naar de winkel gebracht, maar moeten ze alsnog op eigen houtje gaan winkelen”, zegt woordvoerder van Carrefour Baptiste Outryve aan Het Laatste Nieuws.

 

Voorlopig wordt de service dus enkel op dinsdag beschikbaar, maar als de vraag groot genoeg is, dan komt hij mogelijk ook op meerdere dagen. Het is trouwens niet de eerste keer dat Carrefour met dergelijk initiatief op de proppen komt. Ook in Bergen is er al een supermarkt van de keten, waar bepaalde klanten beroep kunnen doen op de personal shoppers. “In Bergen zijn de klanten ons alvast erg dankbaar”, aldus nog Outryve.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.