Carrefour kan opgelucht ademen: staking Logistics Nijvel voorbij

Shutterstock.com

Donderdagochtend hervatten de stakers het werk in het distributiecentrum van Kuehne+Nagel, dat met sluiting wordt bedreigd, en ook bij Supertransport. Daardoor kunnen de winkels van Carrefour weer beleverd worden vanuit Nijvel.

 

Bevoorradingsproblemen voorbij?

Na een vergadering woensdagochtend hebben de medewerkers van distributiecentrum Logistics Nivelles beslist om donderdag weer aan het werk te gaan. Ook bij transportbedrijf Supertransport is beslist om de staking te beëindigen. Daardoor kunnen de winkels van Carrefour – de enige klant van het logistieke centrum – opnieuw beleverd worden.
 

Vorige week was een staking uitgebroken nadat Kuehne+Nagel, de logistieke onderaannemer voor Carrefour, had aangekondigd dat het de vestiging wil sluiten, met een collectief ontslag voor alle 549 personeelsleden tot gevolg. Door de blokkade van het distributiecentrum en een solidariteitsstaking bij transportbedrijf SuperTransport, konden heel wat winkels van Carrefour niet beleverd worden, wat leidde tot lege rekken.
 

De beslissing van Kuehne+Nagel veroorzaakte heftige reacties. Waals minister van Economie Willy Borsus gaf er een communautair tintje aan door erop te wijzen dat Carrefour na de sluiting in Nijvel geen logistiek centrum in Wallonië meer zou overhouden.