Carrefour lanceert in november wijn van eigen bodem

Carrefour lanceert in november wijn van eigen bodem
Shutterstock.com

De herfst is bij uitstek de tijd van het jaar waarop zowat elke grote retailer een wijnfestival houdt. Carrefour zal vanaf volgende maand ook vier 100% Belgische wijnen in het assortiment opnemen.

 

Samenwerking voor meerdere jaren

Benoît Couderé, die gedurende acht jaar de wijnkelder van sterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge beheerde, werkt sinds enkele jaren voor Carrefour. In het begin was hij voltijds categoriebeheerder bij de retailer, maar tegenwoordig houdt hij zich naast het selecteren en uitkiezen van wijnen ook nog bezig met opleidingen voor rayonmanagers.

 

In een gesprek met wijncast onthulde Couderé dat Carrefour een samenwerking voor langere tijd heeft opgezet met twee Belgische wijndomeinen: het gaat om Ry d’Argent in de buurt van Namen en Jerom Winery uit Haspengouw. Van beide domeinen zullen eind volgende maand een witte en rode wijn beschikbaar zijn bij de supermarktketen.

 

Zoektocht naar volumes

"De moeilijkheid van Belgische wijnen was ‘wie kan ons een bepaald volume aanleveren en ook aan welke prijs?’. We zijn met die mensen rond de tafel gaan zitten en hebben allebei een beetje water in de wijn gedaan. Het is fantastisch, want we hadden niet gedacht dat het mogelijk was", vertelt Couderé aan Wijncast.

 

In een hypermarkt van Carrefour liggen ongeveer 800 verschillende wijnen. De helft daarvan komt uit Frankrijk. De laatste jaren komt een groeiend aandeel uit Zuid-Europese landen als Spanje, Italië en Portugal.