Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour heeft zijn zinnen gezet op een winkelpand in Eeklo dat eind 2015 volledig verbouwd en klaar was om er een Albert Heijn te openen. De fusie met Delhaize doorkruiste dat plan echter en sindsdien stond de voormalige autogarage leeg.

Wachten op definitieve vergunning

“Wij hebben inderdaad een intentieverklaring getekend om op die plaats een nieuwe Carrefourvestiging te openen”, bevestigt woordvoerder Baptiste Van Outryve het nieuws in de regionale editie van Het Nieuwsblad. “Een timing kan ik hierop helaas nog niet zetten, omdat we in dit dossier afhankelijk zijn van een aantal vergunningen die nog moeten worden verstrekt. Wij willen in elk geval graag naar daar komen.”

 

‘Daar’, dat is de voormalige VW-autogarage van de familie De Baets aan de rotonde op het kruispunt Koning Albertstraat-Raverschootstraat-Tieltsesteenweg in Eeklo. Die vestiging was eind 2015 zo goed als volledig ingericht voor en door Albert Heijn toen, nauwelijks twee weken vóór de geplande opening, bekend werd dat Ahold en Delhaize gingen fuseren. Eeklo telde al twee Delhaizes ‑ één in eigen beheer (Brugsesteenweg) en één AD Delhaize (Stationstraat) - waardoor de toekomst van de Albert Heijn-vestiging al bedreigd was nog voor de winkel effectief open ging.

 

De eigenaar van het pand moest dus op zoek naar een nieuwe huurder, die onder dezelfde sociaaleconomische vergunning voor supermarkten viel. Met Carrefour lijkt die nu gevonden. De Franse distributeur heeft in Krügershopping in de Stationstraat al een Carrefour Market. Die blijft volgens Van Outryve open. Ook de nieuwe vestiging wordt er trouwens een van het Market-type, aldus nog de woordvoerder.