Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour heeft zijn zinnen gezet op een winkelpand in Eeklo dat eind 2015 volledig verbouwd en klaar was om er een Albert Heijn te openen. De fusie met Delhaize doorkruiste dat plan echter en sindsdien stond de voormalige autogarage leeg.

Wachten op definitieve vergunning

“Wij hebben inderdaad een intentieverklaring getekend om op die plaats een nieuwe Carrefourvestiging te openen”, bevestigt woordvoerder Baptiste Van Outryve het nieuws in de regionale editie van Het Nieuwsblad. “Een timing kan ik hierop helaas nog niet zetten, omdat we in dit dossier afhankelijk zijn van een aantal vergunningen die nog moeten worden verstrekt. Wij willen in elk geval graag naar daar komen.”

 

‘Daar’, dat is de voormalige VW-autogarage van de familie De Baets aan de rotonde op het kruispunt Koning Albertstraat-Raverschootstraat-Tieltsesteenweg in Eeklo. Die vestiging was eind 2015 zo goed als volledig ingericht voor en door Albert Heijn toen, nauwelijks twee weken vóór de geplande opening, bekend werd dat Ahold en Delhaize gingen fuseren. Eeklo telde al twee Delhaizes ‑ één in eigen beheer (Brugsesteenweg) en één AD Delhaize (Stationstraat) - waardoor de toekomst van de Albert Heijn-vestiging al bedreigd was nog voor de winkel effectief open ging.

 

De eigenaar van het pand moest dus op zoek naar een nieuwe huurder, die onder dezelfde sociaaleconomische vergunning voor supermarkten viel. Met Carrefour lijkt die nu gevonden. De Franse distributeur heeft in Krügershopping in de Stationstraat al een Carrefour Market. Die blijft volgens Van Outryve open. Ook de nieuwe vestiging wordt er trouwens een van het Market-type, aldus nog de woordvoerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.