Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour naar Albert Heijn die nooit deuren opende

Carrefour heeft zijn zinnen gezet op een winkelpand in Eeklo dat eind 2015 volledig verbouwd en klaar was om er een Albert Heijn te openen. De fusie met Delhaize doorkruiste dat plan echter en sindsdien stond de voormalige autogarage leeg.

Wachten op definitieve vergunning

“Wij hebben inderdaad een intentieverklaring getekend om op die plaats een nieuwe Carrefourvestiging te openen”, bevestigt woordvoerder Baptiste Van Outryve het nieuws in de regionale editie van Het Nieuwsblad. “Een timing kan ik hierop helaas nog niet zetten, omdat we in dit dossier afhankelijk zijn van een aantal vergunningen die nog moeten worden verstrekt. Wij willen in elk geval graag naar daar komen.”

 

‘Daar’, dat is de voormalige VW-autogarage van de familie De Baets aan de rotonde op het kruispunt Koning Albertstraat-Raverschootstraat-Tieltsesteenweg in Eeklo. Die vestiging was eind 2015 zo goed als volledig ingericht voor en door Albert Heijn toen, nauwelijks twee weken vóór de geplande opening, bekend werd dat Ahold en Delhaize gingen fuseren. Eeklo telde al twee Delhaizes ‑ één in eigen beheer (Brugsesteenweg) en één AD Delhaize (Stationstraat) - waardoor de toekomst van de Albert Heijn-vestiging al bedreigd was nog voor de winkel effectief open ging.

 

De eigenaar van het pand moest dus op zoek naar een nieuwe huurder, die onder dezelfde sociaaleconomische vergunning voor supermarkten viel. Met Carrefour lijkt die nu gevonden. De Franse distributeur heeft in Krügershopping in de Stationstraat al een Carrefour Market. Die blijft volgens Van Outryve open. Ook de nieuwe vestiging wordt er trouwens een van het Market-type, aldus nog de woordvoerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.