Carrefour neemt pand Albert Heijn over in Eeklo | RetailDetail

Carrefour neemt pand Albert Heijn over in Eeklo

Carrefour neemt pand Albert Heijn over in Eeklo
Shutterstock

De Franse supermarktketen Carrefour heeft het winkelpand in de vroegere Volkswagengarage in Eeklo overgenomen. Daar ging oorspronkelijk een winkel van Albert Heijn komen, maar die keten zag uiteindelijk af van die plannen.

Tweede Carrefour in Eeklo

Omdat Albert Heijn uiteindelijk toch besloot om geen supermarkt te openen in Eeklo, stond het pand aan de rotonde Tieltsesteenweg-Koning Albertstraat-Raverschootstraat al bijna anderhalf jaar leeg. Nu is met Carrefour toch een nieuwe invulling gevonden. De keten wil nu zo snel mogelijk een nieuwe winkel openen in het pand. Dat zal dan de tweede vestiging worden in Eeklo, want er is al een vestiging te vinden in het Krüger Center en die blijft in de toekomst ook gewoon open.

 

De Franse keten had al langer laten verstaan wel interesse te hebben in het pand. “Wij hebben inderdaad een intentieverklaring getekend om op die plaats een nieuwe Carrefourvestiging te openen”, zei woordvoerder Baptiste Van Outryve enkele weken geleden. “Een timing kan ik hierop helaas nog niet zetten, omdat we in dit dossier afhankelijk zijn van een aantal vergunningen die nog moeten worden verstrekt. Wij willen in elk geval graag naar daar komen.”

 

Albert Heijn was eind 2015 helemaal klaar voor de opening van de nieuwe winkel in Eeklo, maar slechts twee weken voor de start raakte bekend dat Ahold zou fuseren met Delhaize. Aangezien Eeklo al twee Delhaizes telt, werd toen besloten om de stekker uit de nieuwe winkel te trekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.