Carrefour neemt pand Albert Heijn over in Eeklo

Carrefour neemt pand Albert Heijn over in Eeklo

De Franse supermarktketen Carrefour heeft het winkelpand in de vroegere Volkswagengarage in Eeklo overgenomen. Daar ging oorspronkelijk een winkel van Albert Heijn komen, maar die keten zag uiteindelijk af van die plannen.

Tweede Carrefour in Eeklo

Omdat Albert Heijn uiteindelijk toch besloot om geen supermarkt te openen in Eeklo, stond het pand aan de rotonde Tieltsesteenweg-Koning Albertstraat-Raverschootstraat al bijna anderhalf jaar leeg. Nu is met Carrefour toch een nieuwe invulling gevonden. De keten wil nu zo snel mogelijk een nieuwe winkel openen in het pand. Dat zal dan de tweede vestiging worden in Eeklo, want er is al een vestiging te vinden in het Krüger Center en die blijft in de toekomst ook gewoon open.

 

De Franse keten had al langer laten verstaan wel interesse te hebben in het pand. “Wij hebben inderdaad een intentieverklaring getekend om op die plaats een nieuwe Carrefourvestiging te openen”, zei woordvoerder Baptiste Van Outryve enkele weken geleden. “Een timing kan ik hierop helaas nog niet zetten, omdat we in dit dossier afhankelijk zijn van een aantal vergunningen die nog moeten worden verstrekt. Wij willen in elk geval graag naar daar komen.”

 

Albert Heijn was eind 2015 helemaal klaar voor de opening van de nieuwe winkel in Eeklo, maar slechts twee weken voor de start raakte bekend dat Ahold zou fuseren met Delhaize. Aangezien Eeklo al twee Delhaizes telt, werd toen besloten om de stekker uit de nieuwe winkel te trekken.