Carrefour ontwikkelt snackformule Bon’App | RetailDetail

Carrefour ontwikkelt snackformule Bon’App

Carrefour ontwikkelt snackformule Bon’App
Carrefour Bon'App

In Frankrijk test Carrefour een nieuw gemaksconcept dat mikt op onmiddellijke consumptie. Bon’App, genoemd naar het snack-huismerk van de retailer, verkoopt producten om onderweg of ter plaatse te verbruiken.

Impuls

Er lijkt geen einde te komen aan de innovatiedrang bij Carrefour, dat in heel Europa nieuwe winkelconcepten uittest. Wat Bon’App onderscheidt is de focus op onmiddellijke consumptie: pure impuls, met andere woorden. Dat maakt het concept wezenlijk verschillend van – en complementair aan – andere proximiteitsconcepten. 

 

Het assortiment van Carrefour Bon’App telt zo’n 600 referenties. Klanten vinden er kant-en-klare producten voor elk moment van de dag, van het ontbijt tot het avondmaal. Er zijn warme en gekoelde dranken, warme snacks, salades, broodjes, voorgesneden groenten en fruit, gebak, snoepgoed… De sinaasappelpers en de obligate koffieautomaat ontbreken uiteraard niet. Aan een toog en enkele tafeltjes buiten kunnen bezoekers ook ter plaatse consumeren. Er is een ontbijtformule vanaf 3 euro en een lunch vanaf 6,5 euro. 

 

Kleine oppervlakte

Carrefour testte al Bon’App shop-in-shop concepten in verschillende hypermarkten. De eerste twee standalone vestigingen openden in 2015 in Parijs, in de Marais en in het RER-station Auber. Nummer drie – een franchisewinkel – volgde op 18 mei van dit jaar in het Noord-Franse Arras en nummer vier opende op 14 juni in het zuidelijke Montpellier.  

 

Bon’App kiest steeds voor centrumlocaties met veel passage. Het zijn erg kleine winkels bovendien: 50 tot 60 m². In het strakke, moderne interieur met nadrukkelijke signalisatie vinden klanten snel wat ze zoeken. De openingsuren zijn ruim: in Arras van maandag tot zaterdag van 7u tot 21u en op zondag van 11u30 tot 21u.  

 

Met Bon’App lijkt Carrefour een antwoord te formuleren op Monop'daily, de stadsformule van Monoprix die eveneens snelle snacks en maaltijden aanbiedt voor consumptie ter plaatse of onderweg – en die ondertussen al meer dan dertig verkooppunten heeft. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.