Carrefour test mobiele desinfectie-unit

Carrefour test mobiele desinfectie-unit
Foto's Carrefour

Carrefour introduceert een nieuwe maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus: shoppers die hun boodschappen komen doen bij Carrefour Market Jourdan in Etterbeek, kunnen in primeur gebruik maken van een mobiele desinfectie-eenheid.

 

Sproeisysteem

Veiligheid voor alles: het idee achter de Safety Cube is om klanten en hun winkelwagentje zoveel mogelijk te desinfecteren voordat ze de winkel binnenkomen. Dankzij een sproeisysteem worden het onderlichaam van de klant (van bekken tot voeten) en hun kar volledig ontsmet met een product dat vergelijkbaar is met wat ziekenhuizen gebruiken. Bovendien worden klanten uitgenodigd om hun handen te wassen met een gel op alcoholbasis.

 

"Onze eerste prioriteit is altijd geweest om nieuwe oplossingen te bedenken om de gezondheid van onze klanten en onze medewerkers te beschermen in deze bijzondere context. Na de plexiglasschermen aan de kassa's en de markeringen op de grond, hebben we vandaag een echte mobiele desinfectie-unit geïnstalleerd", zegt innovatiedirecteur Arnaud Lesne. De retailer ontwikkelde het concept in samenwerking met Citycubes. Als de test succesvol blijkt, zou Carrefour dit concept binnenkort in andere winkels kunnen inzetten.

 

Carrefour staat overigens niet alleen met dit initiatief: de Intermarché in Boussu installeerde een tunnel die klanten en hun winkelkar ontsmet door middel van ozon. "Deze oplossing maakt het mogelijk om elke persoon te ontsmetten en is ook geschikt voor mensen met een allergie", meldt de retailer op zijn Facebookpagina.