Carrefour verkoopt Simply You Box al in zestig winkels

Carrefour verkoopt Simply You Box al in zestig winkels

De test van Carrefour Belgium rond de verkoop van maaltijdboxen is nu effectief van start gegaan. Niet in tien winkels, zoals eerst aangekondigd, maar in wel zestig filialen kunnen klanten hun bestelling afhalen. 

Grote belangstelling

Een maand geleden schreven we al dat Carrefour Belgium een proefproject zou opstarten met de verkoop van maaltijdboxen in tien winkels. Op maandag 10 oktober is de verkoop effectief van start gegaan: met succes, want voor de eerste week kreeg Carrefour al honderden bestellingen binnen. Dat wijst op een grote belangstelling bij de consumenten, verklaart Vera Vermeeren van Carrefour aan Kanaal Z. 

 

Omdat de resultaten beter zijn dan verhoopt, breidt Carrefour het testproject meteen uit naar zestig winkels. Naast een selectie van Carrefour market-supermarkten (vooral in ‘betere’ marktgebieden zoals Waterloo, Tervuren, Brasschaat of Schilde) stappen ook alle 45 hypermarkten mee in het project. 

 

Negen recepten

Carrefour Belgium is de eerste supermarktketen in ons land die met een maaltijdbox uitpakt, naar het voorbeeld van pure onlinespelers zoals HelloFresh en SmartMat. Elke week kunnen klanten drie gerechten kiezen uit een aanbod van negen recepten: drie vegetarische, drie familierecepten, een vleesrecept, een recept met kip en eentje met vis. De box is beschikbaar voor twee of vier personen, aan respectievelijk 40 en 60 euro.

 

Klanten dienen ten laatste woensdag om middernacht te bestellen voor levering de volgende maandag, maar de Simply You Box wordt niet aan huis geleverd: klanten moeten hem komen afhalen in een winkel. Na vier weken plant Carrefour een eerste evaluatie. Dan zal de retailer beslissen of het project verder wordt uitgerold, en of thuisbezorgen toch een optie kan zijn. In Nederland heeft ook Albert Heijn zo’n maaltijdbox gelanceerd. Die Allerhande Box wordt wel aan huis geleverd, zonder bezorgkosten.