Carrefour verkoopt Simply You Box in zestig winkels | RetailDetail

Carrefour verkoopt Simply You Box al in zestig winkels

Carrefour verkoopt Simply You Box al in zestig winkels

De test van Carrefour Belgium rond de verkoop van maaltijdboxen is nu effectief van start gegaan. Niet in tien winkels, zoals eerst aangekondigd, maar in wel zestig filialen kunnen klanten hun bestelling afhalen. 

Grote belangstelling

Een maand geleden schreven we al dat Carrefour Belgium een proefproject zou opstarten met de verkoop van maaltijdboxen in tien winkels. Op maandag 10 oktober is de verkoop effectief van start gegaan: met succes, want voor de eerste week kreeg Carrefour al honderden bestellingen binnen. Dat wijst op een grote belangstelling bij de consumenten, verklaart Vera Vermeeren van Carrefour aan Kanaal Z. 

 

Omdat de resultaten beter zijn dan verhoopt, breidt Carrefour het testproject meteen uit naar zestig winkels. Naast een selectie van Carrefour market-supermarkten (vooral in ‘betere’ marktgebieden zoals Waterloo, Tervuren, Brasschaat of Schilde) stappen ook alle 45 hypermarkten mee in het project. 

 

Negen recepten

Carrefour Belgium is de eerste supermarktketen in ons land die met een maaltijdbox uitpakt, naar het voorbeeld van pure onlinespelers zoals HelloFresh en SmartMat. Elke week kunnen klanten drie gerechten kiezen uit een aanbod van negen recepten: drie vegetarische, drie familierecepten, een vleesrecept, een recept met kip en eentje met vis. De box is beschikbaar voor twee of vier personen, aan respectievelijk 40 en 60 euro.

 

Klanten dienen ten laatste woensdag om middernacht te bestellen voor levering de volgende maandag, maar de Simply You Box wordt niet aan huis geleverd: klanten moeten hem komen afhalen in een winkel. Na vier weken plant Carrefour een eerste evaluatie. Dan zal de retailer beslissen of het project verder wordt uitgerold, en of thuisbezorgen toch een optie kan zijn. In Nederland heeft ook Albert Heijn zo’n maaltijdbox gelanceerd. Die Allerhande Box wordt wel aan huis geleverd, zonder bezorgkosten. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.