Carrefour zet mes in toplonen en dividend

Carrefour zet mes in toplonen en dividend
Shutterstock.com

In de uitzonderlijke context van de coronapandemie neemt Carrefour enkele opmerkelijke maatregelen: door besparingen op directielonen komen budgetten vrij voor solidariteitsacties. Het dividend wordt gehalveerd.

 

Loonbevriezing

Topman Alexandre Bompard heeft aan zijn raad van bestuur laten weten dat hij afziet van een kwart van zijn vaste bezoldiging, voor een periode van twee maanden die overeenkomt met de acute fase van de coronacrisis. Dat meldt de retailer in een persbericht. Daarnaast heeft de CEO beslist om de vaste bezoldiging van de leden van het uitvoerend comité voor het hele jaar 2020 te bevriezen en heeft hij hen gevraagd om voor een periode van twee maanden af te zien van 10% van hun vast loon. Bompard en zijn directiecomité zullen ook hun zitpenningen voor het lopende jaar met 25% verminderen. Deze ingrepen moeten geld opleveren voor de financiering van solidariteitsacties voor werknemers van de groep in Frankrijk en in het buitenland.

 

Carrefour gaat ook het dividend voor het boekjaar 2019 met 50% verlagen, in vergelijking met wat de retailer op 27 februari had aangekondigd. Het dividend zal dus 0,23 euro per aandeel bedragen, tegenover de aanvankelijk geplande 0,46 euro per aandeel. De algemene vergadering van 29 mei zal achter gesloten deuren plaatsvinden en online worden uitgezonden. De raad van bestuur slankt af: twee leden die afscheid nemen, worden niet vervangen.