Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat | RetailDetail

Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat

Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat

Supermarktbedrijf Carrefour is actief op zoek naar een opvolger voor CEO en voorzitter van de raad van bestuur Georges Plassat. Zijn tweede mandaat loopt in mei 2018 ten einde en er lijkt dus geen derde termijn te komen.

Nieuwe CEO volgend voorjaar van start

Volgens bronnen binnen het bedrijf heeft Plassat al in oktober aan de raad van bestuur gevraagd om de zoektocht op te starten. Er is nog geen specifiek scenario uitgestippeld, maar er wordt dus al wel gekeken naar mogelijke kandidaten.

 

Plassat zelf zou de voorkeur geven aan een opvolger die van binnen het bedrijf komt, zodat dezelfde managementstructuur kan behouden worden, maar de grootste aandeelhouders willen alle mogelijke opties bekijken en denken dus ook aan iemand van buiten Carrefour.

 

Het mandaat van Plassat loopt pas in mei 2018 af, maar het is mogelijk de bedoeling dat zijn opvolger al in mei van volgend jaar wordt voorgesteld, op de volgende algemene vergadering. Plassat en zijn opvolger zouden dan een jaar samen aan het hoofd van het bedrijf staan, om zo de overgang zo soepel mogelijk te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.