Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat | RetailDetail

Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat

Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat

Supermarktbedrijf Carrefour is actief op zoek naar een opvolger voor CEO en voorzitter van de raad van bestuur Georges Plassat. Zijn tweede mandaat loopt in mei 2018 ten einde en er lijkt dus geen derde termijn te komen.

Nieuwe CEO volgend voorjaar van start

Volgens bronnen binnen het bedrijf heeft Plassat al in oktober aan de raad van bestuur gevraagd om de zoektocht op te starten. Er is nog geen specifiek scenario uitgestippeld, maar er wordt dus al wel gekeken naar mogelijke kandidaten.

 

Plassat zelf zou de voorkeur geven aan een opvolger die van binnen het bedrijf komt, zodat dezelfde managementstructuur kan behouden worden, maar de grootste aandeelhouders willen alle mogelijke opties bekijken en denken dus ook aan iemand van buiten Carrefour.

 

Het mandaat van Plassat loopt pas in mei 2018 af, maar het is mogelijk de bedoeling dat zijn opvolger al in mei van volgend jaar wordt voorgesteld, op de volgende algemene vergadering. Plassat en zijn opvolger zouden dan een jaar samen aan het hoofd van het bedrijf staan, om zo de overgang zo soepel mogelijk te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.