Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat

Carrefour zoekt opvolger voor Georges Plassat

Supermarktbedrijf Carrefour is actief op zoek naar een opvolger voor CEO en voorzitter van de raad van bestuur Georges Plassat. Zijn tweede mandaat loopt in mei 2018 ten einde en er lijkt dus geen derde termijn te komen.

Nieuwe CEO volgend voorjaar van start

Volgens bronnen binnen het bedrijf heeft Plassat al in oktober aan de raad van bestuur gevraagd om de zoektocht op te starten. Er is nog geen specifiek scenario uitgestippeld, maar er wordt dus al wel gekeken naar mogelijke kandidaten.

 

Plassat zelf zou de voorkeur geven aan een opvolger die van binnen het bedrijf komt, zodat dezelfde managementstructuur kan behouden worden, maar de grootste aandeelhouders willen alle mogelijke opties bekijken en denken dus ook aan iemand van buiten Carrefour.

 

Het mandaat van Plassat loopt pas in mei 2018 af, maar het is mogelijk de bedoeling dat zijn opvolger al in mei van volgend jaar wordt voorgesteld, op de volgende algemene vergadering. Plassat en zijn opvolger zouden dan een jaar samen aan het hoofd van het bedrijf staan, om zo de overgang zo soepel mogelijk te maken.