CBL ontevreden over consumentenautoriteit in 'Kip van Morgen'-kwestie

CBL ontevreden over consumentenautoriteit in 'Kip van Morgen'-kwestie

Het Centraal Bureau voor Levensmiddelenhandel (CBL) is teleurgesteld in de conclusie van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over de afspraken die werden gemaakt in functie van de Kip van Morgen.

"Spaak in het wiel"

"LTO Nederland, FNLI en CBL betreuren dat de ACM de verduurzamingsafspraken omtrent de Kip van Morgen in strijd acht met de Mededingingswet. De analyse is een spaak in het wiel van een belangrijk verduurzamingsinitiatief, waarmee de sector een antwoord geeft op urgente maatschappelijke vraagstukken omtrent dierenwelzijn en milieu. Bovendien zet dit een rem op andere en toekomstige verduurzamingsinitiatieven", laat het CBL weten op zijn website.

 

Het CBL hoopt dan ook dat er een politieke en maatschappelijke discussie zal komen over "de kaders waarbinnen het bedrijfsleven verwacht wordt verduurzaming effectief te versnellen".

 

De ACM had eerder in een verslag te kennen gegeven dat de afspraken die verschillende ketens hadden gemaakt rond de Kip van Morgen in strijd waren met de wet op kartelvorming. Volgens hen kon er ook geen uitzondering gemaakt worden.

Tags: