CEO Ahold verkoopt pak aandelen | RetailDetail

CEO Ahold verkoopt pak aandelen

CEO Ahold verkoopt pak aandelen

Dick Boer, de CEO van Ahold, heeft ongeveer 16 procent van zijn aandelen in het bedrijf verkocht. Dat was goed voor een som van maar liefst 672.750 euro. De aandelen maakten deel uit van een beloningspakket.

Ook vicevoorzitter VNO-NCW

Boer verkocht 25.000 aandelen voor 13,41 euro per stuk en daarna nog eens 25.000 aandelen tegen 13,50 euro per stuk. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van de berichtgeving van de Autoriteit Financiële Markten. Dick Boer kreeg de aandelen in handen als onderdeel van zijn beloningspakket.

 

Na de verkoop van de aandelen heeft Dick Boer nog steeds meer dan 261.000 aandelen van het bedrijf in handen. Hij is sinds maart 2011 CEO bij het moederbedrijf van Bol.com en Albert Heijn. Vorige week raakte overigens bekend dat hij vanaf volgende maand ook de functie van vicevoorzitter bij de ondernemingsorganisatie VNO-NCW zal bekleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.