CEO Ahold verkoopt pak aandelen | RetailDetail

CEO Ahold verkoopt pak aandelen

CEO Ahold verkoopt pak aandelen

Dick Boer, de CEO van Ahold, heeft ongeveer 16 procent van zijn aandelen in het bedrijf verkocht. Dat was goed voor een som van maar liefst 672.750 euro. De aandelen maakten deel uit van een beloningspakket.

Ook vicevoorzitter VNO-NCW

Boer verkocht 25.000 aandelen voor 13,41 euro per stuk en daarna nog eens 25.000 aandelen tegen 13,50 euro per stuk. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van de berichtgeving van de Autoriteit Financiële Markten. Dick Boer kreeg de aandelen in handen als onderdeel van zijn beloningspakket.

 

Na de verkoop van de aandelen heeft Dick Boer nog steeds meer dan 261.000 aandelen van het bedrijf in handen. Hij is sinds maart 2011 CEO bij het moederbedrijf van Bol.com en Albert Heijn. Vorige week raakte overigens bekend dat hij vanaf volgende maand ook de functie van vicevoorzitter bij de ondernemingsorganisatie VNO-NCW zal bekleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.