Chaudfontaine verwacht voorraadproblemen na overstromingsramp

Shutterstock.com

Bij bronwaterproducent Chaudfontaine dreigen op korte termijn voorraadtekorten: het gelijkvloers van de fabriek werd grotendeels vernield tijdens de overstromingsramp van vorige week.

 

Geluk bij ongeluk

De productiesite ligt langs de oevers van de Vesder en werd zwaar getroffen door de overstromingen. Vooral het gelijkvloers, waar de productie en distributie plaatsvinden, kreeg het hard te verduren: het water stond er tot twee meter hoog. “Ondanks alles hebben we geluk gehad: de eerste verdieping, waar de botteling gebeurt, is niet aangetast”, zegt communicatiedirecteur Eva Lefevre. Ook de bronnen en de boorgaten die het water naar de site brengen, liepen geen vervuiling op.

 

Voorlopig zijn de zowat 150 medewerkers van de Coca-Cola-dochter technisch werkloos. Het bedrijf hoopt in de komende weken de productie te kunnen hervatten, maar houdt niettemin rekening met een voorraadtekort. “We hebben de nog beschikbare voorraden herverdeeld om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bevoorraden, maar de komende weken zullen we helaas tijdelijk niet in staat zijn ons Chaudfontaine-assortiment te leveren”, zegt Lefevre.

 

Concurrent Spadel, producent van onder meer Spa en Bru, leed geen noemenswaardige schade door de ramp, meldt Het Nieuwsblad. Door stroomstoringen moest de productie in de fabriek van Spa wel gedurende 24 uur stilgelegd worden, maar de bronnen van Spa en Bru bleven gespaard.