Chinees hoofd Walmart wordt CEO bij Asda | RetailDetail

Chinees hoofd Walmart wordt CEO bij Asda

Chinees hoofd Walmart wordt CEO bij Asda

Het Amerikaanse Walmart is van plan om Sean Clarke, het hoofd van zijn Chinese afdeling, te benoemen tot CEO van zijn Britse tak Asda.

Zeven kwartalen op rij omzetverlies

Dat zou een grote verrassing zijn; Andy Clarke, de huidige CEO van Asda, had immers al meermaals laten verstaan dat Roger Burnley in de toekomst in zijn voetsporen moet treden. Burnley, die binnenkort aan de slag zal gaan als COO bij Asda, komt over van concurrent Sainsbury, maar kan pas vanaf oktober aan de slag, omdat hij een opzegperiode van 12 maanden moet respecteren.

 

Bij Asda kunnen ze blijkbaar niet zo lang wachten, want volgens Sky News wil Walmart al deze week de opvolger van Andy Clarke aankondigen. De nieuwe CEO zal alvast het nodige werk hebben om de keten uit het slop te halen, want onlangs moest die voor het zevende kwartaal op rij omzetverlies incasseren.

 

Sean Clarke weet alvast zijn weg bij Asda, want in het begin van zijn carrière was hij er al aan de slag als financieel directeur. Later werkte hij ook in Canada, Duitsland en Japan, tot hij in China terecht kwam en er uiteindelijk CEO werd van de Chinese activiteiten van Walmart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.