Coöperatie van tuinders opent eigen winkels | RetailDetail

Coöperatie van tuinders opent eigen winkels

Coöperatie van tuinders opent eigen winkels

In Arnhem en Nijmegen openen binnenkort boerderijwinkels waar consumenten terecht kunnen voor duurzame versproducten uit de regio. De winkels krijgen de naam 'Puur Lokaal' en zijn een initiatief van onder meer de gebiedscoöperatie Oregional.

Puur Lokaal

Bij tuinderscoöperatie Oregional zijn 30 boeren en tuinders uit de regio aangesloten, die binnenkort hun producten dus rechtstreeks zullen kunnen aanbieden in de boerderijwinkels.

 

Bij elk product zal worden vermeld welke producent het artikel heeft geleverd. Daarnaast kunnen klanten naast de winkel in een restaurant dineren, waar met de producten gekookt wordt. Consumenten die slecht ter been zijn of weinig tijd hebben kunnen bovendien groentepakketten thuis laten bezorgen.

 

De winkels worden coöperaties waaraan elke klant kan deelnemen, bijvoorbeeld als geldschieter. Eerder deze maand maakte supermarkt- en restaurantconcern Hajé al bekend een vergelijkbaar concept te openen aan de A27 bij Nieuwegein. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.