Coca-Cola investeert 1,9 miljoen euro in Anderlecht | RetailDetail

Coca-Cola investeert 1,9 miljoen euro in Anderlecht

Coca-Cola investeert 1,9 miljoen euro in Anderlecht

Coca-Cola gaat 1,9 miljoen euro investeren in het innovatiecentrum in Anderlecht. Dat krijgt een volledig nieuwe productielijn, waar nieuwe dranken op kleine schaal zullen worden geproduceerd.

Automatisering

Het innovatiecentrum van Coca-Cola in Anderlecht is één van de belangrijkste centra van Coca-Cola in de wereld. In de onderzoeksafdeling worden immers de meeste dranken van de groep ontwikkeld, met uitzondering van Coca-Cola en varianten. De dranken die er worden geproduceerd vinden hun weg naar 122 landen, goed voor circa twee miljard drinkers.

 

Coca-Cola wil dat belang nu onderstrepen met een investering van 1,9 miljoen euro, die gebruikt wordt voor de installatie van een nieuwe productielijn. Die lijn neemt een deel van de oude installatie over en maakt de doorlooptijd van het productieproces drie keer korter, waardoor dat nu nog maar vier uur in beslag neemt. Daarnaast kan de lijn meer verschillende soorten dranken produceren en is ze volledig geautomatiseerd. Ook de reiniging van de flesjes voor de botteling en de verpakking van het afgewerkte product gebeurt nu automatisch.

 

Betere testing

“Om de voorkeuren van consumenten op vlak van smaak en verpakking te begrijpen, is het belangrijk om ze een zo realistisch mogelijke proefervaring te bieden. Deze feedback is cruciaal om de nieuwe drank of smaakvariant eventueel bij te sturen vóór we de strategische beslissing nemen om hem op de markt te brengen. In die zin is de pilootlijn in België een belangrijke en logische stap in de ambitieuze innovatieplannen van Coca-Cola”, aldus R&D-directeur Jean Christophe Lombard.

 

De voorbije jaren zijn er in Anderlecht al een heel aantal nieuwe dranken geproduceerd, zoals energiedrankje Nalu, frisdrank Fïnley en het gearomatiseerde water Chaudfontaine Fusion. Daarnaast houdt het centrum zich ook bezig met het aanpassen van bestaande dranken, om de suikerhoeveelheid te verminderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.