Collect&Go in zee met Shopopop voor thuisbezorgen

Colruyt Group

Collect&Go, de boodschappendienst van Colruyt Group, werkt in de Antwerpse regio voortaan samen met het Franse bezorgplatform Shopopop. Particuliere ‘drivers’ kunnen zich aanmelden voor het aan huis leveren van online bestellingen.

 

Crowdshipping

Colruyt Group blijft geloven in ‘crowdshipping’, de formule waarbij particulieren een centje kunnen bijverdienen door de online bestellingen bij afhaaldienst Collect&Go voor anderen aan huis te bezorgen. De retailer lanceerde een eerste test met een ‘boodschappencomunity’ al in januari 2020 en zet nu nieuwe stappen.

 

Kandidaat-bezorgers kunnen zich aanmelden in de Collect&Go Drivers app. Ze zien dan waar in de buurt ze boodschappen kunnen afhalen en bezorgen. Per levering verdienen ze 6,25 euro. Als de aanvraag niet wordt opgepikt door een particuliere bezorger, dan zal de bezorging gebeuren door een Collect&Go-medewerker of een koerier.

 

Volgende dag bezorgd

De bezorgdienst van Collect&Go is voorlopig beschikbaar in een beperkt aantal postcodes in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen, zo blijkt uit de informatie in de webshop. In de Antwerpse regio werkt Colruyt Group voor de service sinds kort samen met het Franse bezorgplatform Shopopop. Dat platform kondigde recent nog ambitieuze groeiplannen aan in de Benelux.

 

Klanten die reserveren voor 16u kunnen de boodschappen de volgende dag al thuis ontvangen. Shoppers kunnen een afhaalmoment kiezen tussen 12u en 20u van maandag tot vrijdag, de vergoeding bedraagt 7 euro bovenop de voorbereidingskost van 5,95 euro. Er geldt een maximum bestelbedrag van 250 euro, exclusief servicekosten.