Colruyt bedankt medewerkers met extra verlofdag

Colruyt winkel
Shutterstock.com

Op zaterdag 2 januari blijven meer dan 500 winkels van Colruyt Group in België dicht. De retailer kent z’n winkelmedewerkers een extra betaalde verlofdag toe om ze te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

 

Extra moment met het gezin

“We hebben beslist onze collega’s in de winkels een extra betaalde verlofdag toe te kennen. De beslissing meer dan 500 winkels in België te sluiten wordt genomen om onze collega’s in de winkels te kunnen laten genieten van een extra moment met hun gezin, zo het intense jaar 2020 af te sluiten en het nieuwe jaar vol energie aan te vatten”, aldus Jef Colruyt, CEO Colruyt Group. Het gaat concreet om de winkels en afhaalpunten van Colruyt, Collect&Go, OKay, OKay Compact, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Fiets! en Dreambaby. De zelfstandige ondernemers van Spar Colruyt Group zullen die dag wél gewoon de deuren openen.
 

Intussen staan alle winkels en medewerkers van de groep klaar voor een drukke eindejaarsperiode. Grote problemen verwacht de retailer niet:  “Het wachtrijfenomeen zoals we dat in de eerste golf hebben meegemaakt, doet zich vandaag veel minder vaak voor. Onze klanten hebben hun gewoontes aangepast; zo zijn ze meer vooruitziend in hun aankopen. We vragen onze klanten om op deze weg verder te gaan, en wij maken er een punt van hen – en onze medewerkers – een zo veilig mogelijke omgeving te bieden om hun boodschappen te doen,” zegt operationaal directeur Marc Hofman. Op de MyColruyt-app kunnen klanten zich informeren over de piekuren in hun vertrouwde Colruyt-winkel.


Update: ook Delhaize geeft z’n medewerkers een extra verlofdag cadeau in 2021. Die mogen ze opnemen op een dag naar keuze.