Colruyt beschuldigt Albert Heijn van manipuleren prijsonderzoek | RetailDetail

Colruyt beschuldigt Albert Heijn van manipuleren prijsonderzoek

Colruyt beschuldigt Albert Heijn van manipuleren prijsonderzoek

Volgens Colruyt manipuleert Albert Heijn het prijsonderzoek van Test-Aankoop door de prijzen te laten zakken net voordat de consumentenorganisatie de prijzen van de verschillende supermarkten vergelijkt.

Te weinig middelen voor Test-Aankoop

“We ontdekten dat Albert Heijn vorig jaar al voor sommige producten zijn prijzen verlaagde tijdens de metingen. Dat gebeurde dit jaar ook bij de huismerken en de nationale merken”, zegt Frans Colruyt, operationeel ­directeur van de Colruyt Group, aan Het Nieuwsblad. “Bovendien zien we dat eens de metingen van Test-Aankoop zijn uitgevoerd, Albert Heijn zijn prijzen opnieuw verhoogt.”

 

Volgens Colruyt treft Test-Aankoop hierin geen schuld, aangezien ze niet de middelen hebben om het hele jaar door de prijzen te meten. Colruyt doet dat wel, om de prijzen zelf aan te kunnen passen aan die van de concurrentie, en kwam zo het gedrag van Albert Heijn op het spoor.

 

AH: "Weten niet wanneer Test-Aankoop langskomt"

"Wij volgen de markt, zoals iedereen", zo reageert Sally Herygers van Albert Heijn in België. "Niemand weet wanneer Test-Aankoop langskomt, wij dus ook niet. En wij hebben het volste vertrouwen in het rapport van Test-Aankoop."

 

In Nederland was onlangs ook al een gelijkaardig geval, waarbij de Nederlandse Consumentenbond de supermarktketen Dekamarkt betichtte van fraude. Ook die supermarkt zou steevast de prijzen verlagen net voor het bezoek van de consumentenorganisatie, waardoor het beter uit het prijsonderzoek wist te komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.