Colruyt bouwt nieuw distributiecentrum voor Collect&Go

Collect&Go DC in Erpe-Mere Colruyt Group
Foto Colruyt Group

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, zal in het najaar van 2021 een nieuw e-commercedistributiecentrum openen in Londerzeel, vlak bij de A12. Het gloednieuwe gebouw moet de verdere groei in e-commerce helpen opvangen.

 

Vier keer groter

Het nieuwe distributiecentrum komt er ter vervanging van het huidige e-dc in Zaventem, waar de boodschappen voor klanten van Collect&Go samengesteld en opgehaald worden. "We botsen vandaag tegen de grenzen van het rondhaalcentrum in Zaventem. Omdat we blijven groeien met Collect&Go en we in Zaventem niet meer kunnen uitbreiden, zijn we op zoek gegaan naar een grotere locatie", zegt divisiemanager Tom Deprater.

 

De nieuwe werkplek is nu gevonden: externe partner Warehouses De Pauw bouwt een gloednieuw distributiecentrum in Londerzeel, en Colruyt Group zal het pand huren. De site ligt vlak bij een afrit van de A12, waardoor ze makkelijk bereikbaar zal zijn. Het nieuwe distributiecentrum zal met een oppervlakte van 18.000 m² liefst vier keer groter zijn dan het huidige. De site zal meer comfort bieden aan de medewerkers en zal alles in huis hebben om de verdere groei van de e-commerceactiviteiten helpen op te vangen.

 

De verhuis naar Londerzeel is ten vroegste voorzien in het najaar van 2021. In tussentijd blijven de activiteiten verder lopen in Zaventem. Collect&Go heeft ook nog een tweede distributiecentrum in Erpe-Mere, waar de capaciteit verder kan uitgebreid worden. Daarnaast blijft de online boodschappendienst verder inzetten op verhoging van de capaciteit in de winkels. De 155 medewerkers van het distributiecentrum in Zaventem werden al geïnformeerd over de verhuis en zullen goed begeleid worden in de aanloop ernaartoe.