Colruyt Group breidt stadswinkelformule OKay Compact verder uit

Colruyt Group breidt stadswinkelformule OKay Compact verder uit
Foto Colruyt Group

Ook in volle coronacrisis zet OKay Compact, de stadswinkelformule van buurtsupermarkt OKay, haar opmars verder. Met nieuwe winkels in Gent en Sint-Gillis staat de teller nu op elf vestigingen.

 

Saladbar en eethoek blijven gesloten

In Sint-Gillis opent OKay Compact vandaag zijn vierde Brusselse filiaal, de elfde vestiging in het land. Oorspronkelijk was de opening gepland op 25 maart, maar door de impact van het coronavirus werd ze verschoven naar 13 mei. Uiteraard houdt de retailer maximaal rekening met 'social distancing' en gelden verschillende voorzorgsmaatregelen zoals het gebruik van handgel en het ontsmetten van winkelmandjes.

 

De winkel is zeven dagen op zeven geopend en biedt een uitgebreid assortiment verse producten. In de toekomst zullen klanten er ook hun eigen slaatje kunnen samenstellen en hun lunch ter plaatste opeten, maar voorlopig nog even niet: de saladbar en de eethoek zullen pas openen wanneer de coronamaatregelen dit toelaten. Ook het Gentse winkelhart kreeg er recent een nieuwe OKay Compact bij: die opende op 25 april in de Sint-Niklaasstraat.

 

Met een gemiddelde oppervlakte van 350 m² is OKay Compact het wat kleinere stadsconcept van buurtsupermarktketen OKay, een formule van Colruyt Group waarvan de winkels zich meestal langs drukke invalswegen bevinden, dicht bij dorpskernen. OKay heeft al meer dan 130 filialen en ziet op termijn potentieel voor 180 winkels.