Colruyt Group gaat pas afgestudeerden opleiden

Colruyt Group gaat pas afgestudeerden opleiden

De Colruyt Group gaat een opleidingsprogramma rond leidinggeven, zelfkennis en retail opstarten. Colruyt Group mikt met Start2Re-Tale op recent afgestudeerden die hun carrière op het juiste spoor willen brengen.

Praktijkgericht

“De opleiding is bedoeld voor pas afgestudeerden met leidinggevend potentieel, maar zonder relevante studieachtergrond of kennis van retail”, verduidelijkt Jan Van Holsbeke, divisiemanager bij OKay en de drijvende kracht achter dit opleidingsprogramma. “Je komt te weten of leidinggeven in je bloed zit en maakt kennis met ons vak: de retailsector.”

 

Daarbij wordt niet gekozen voor een traditionele opleiding, maar wel voor praktijkgerichte oplossingen, zoals excursies, lezingen en zelfs het opstarten van een eigen pop-upwinkel. “Start2Re-Tale is zo opgebouwd dat geen enkele dag hetzelfde is. Elke week verdiepen we ons in een nieuw thema en zo ontdek je nieuwe kanten van jezelf, het leidinggeven en de retailwereld. En dat doe je zeker niet in je eentje; je wordt begeleid door vakmensen en krijgt continu feedback”, aldus Van Holsbeke.

 

Colruyt Group wil zo zijn visie op leidinggeven delen, maar het hoopt natuurlijk ook om zelf potentiële kandidaten op te sporen, die binnen het bedrijf aan de slag kunnen. De eerste opleidingen gaan in maart van dit jaar van start.