Colruyt vergroot aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen

Colruyt verdrievoudigt aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen

Colruyt verdrievoudigt aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen
Colruyt

Supermarktketen Colruyt breidt het aantal afhaalpunten voor zijn Lekker Koken-maaltijdbox uit van 23 tot 71, verspreid over het hele land. Tot dusver konden enkel klanten in het noorden van het land de box verkrijgen bij hun Collect&Go-afhaalpunt.

 

Versnelde uitrol afhaalpunten

De maaltijdbox van Colruyt is sinds 25 oktober vorig jaar op de markt, maar tot nog toe konden enkel klanten in 23 noordelijke winkels hier makkelijk gebruik van maken. Positieve reacties van klanten stimuleren de supermarktketen nu om het aantal afhaalpunten voor de maaltijdbox versneld op te drijven van 23 naar 71, zo meldt een persbericht. Ook klanten in Wallonië en Brussel kunnen vanaf nu de box, samen met de wekelijkse boodschappen, afhalen bij het afhaalpunt van hun keuze.

 

Colruyt kiest er bewust voor om de afhaalpunten van zijn eigen online boodschappenservice, Collect&Go, in te zetten voor de maaltijdboxen. "Het voordeel daarvan is dat de klanten hun maaltijdbox samen met hun gewone boodschappen, zoals water, fruit en wc-papier, kunnen reserveren en afhalen bij Collect&Go", zegt marketingdirecteur Guy Elewaut.

 

Nieuwe trend

De maaltijdbox van Colruyt is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen en bevat alle ingrediënten en receptfiches voor drie tot vier kindvriendelijke, eenvoudig te bereiden maaltijden. Elke maandag worden de recepten vervangen door drie nieuwe, die klanten een week op voorhand kunnen raadplegen via de website.

 

Colruyt is niet de enige retailer die klanten een snelle maar voedzame maaltijdformule aanbiedt in de vorm van een af te halen maaltijdbox: ook Delhaize en Carrefour zijn al op de kar van de laatste voedingstrend gesprongen. Een groot succes blijkt de formule nog niet te zijn, al wijst de versnelde uitrol van het aantal afhaalpunten bij Colruyt erop dat de maaltijdbox in de lift zit.

 

De maaltijdboxen van Colruyt kosten tussen 52 en 59 euro en kunnen de dag na bestelling al opgehaald worden bij de 71 deelnemende afhaalpunten van Collect&Go.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.