Colruyt vergroot aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen

Colruyt verdrievoudigt aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen

Colruyt verdrievoudigt aantal afhaalpunten voor maaltijdboxen
Colruyt

Supermarktketen Colruyt breidt het aantal afhaalpunten voor zijn Lekker Koken-maaltijdbox uit van 23 tot 71, verspreid over het hele land. Tot dusver konden enkel klanten in het noorden van het land de box verkrijgen bij hun Collect&Go-afhaalpunt.

 

Versnelde uitrol afhaalpunten

De maaltijdbox van Colruyt is sinds 25 oktober vorig jaar op de markt, maar tot nog toe konden enkel klanten in 23 noordelijke winkels hier makkelijk gebruik van maken. Positieve reacties van klanten stimuleren de supermarktketen nu om het aantal afhaalpunten voor de maaltijdbox versneld op te drijven van 23 naar 71, zo meldt een persbericht. Ook klanten in Wallonië en Brussel kunnen vanaf nu de box, samen met de wekelijkse boodschappen, afhalen bij het afhaalpunt van hun keuze.

 

Colruyt kiest er bewust voor om de afhaalpunten van zijn eigen online boodschappenservice, Collect&Go, in te zetten voor de maaltijdboxen. "Het voordeel daarvan is dat de klanten hun maaltijdbox samen met hun gewone boodschappen, zoals water, fruit en wc-papier, kunnen reserveren en afhalen bij Collect&Go", zegt marketingdirecteur Guy Elewaut.

 

Nieuwe trend

De maaltijdbox van Colruyt is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen en bevat alle ingrediënten en receptfiches voor drie tot vier kindvriendelijke, eenvoudig te bereiden maaltijden. Elke maandag worden de recepten vervangen door drie nieuwe, die klanten een week op voorhand kunnen raadplegen via de website.

 

Colruyt is niet de enige retailer die klanten een snelle maar voedzame maaltijdformule aanbiedt in de vorm van een af te halen maaltijdbox: ook Delhaize en Carrefour zijn al op de kar van de laatste voedingstrend gesprongen. Een groot succes blijkt de formule nog niet te zijn, al wijst de versnelde uitrol van het aantal afhaalpunten bij Colruyt erop dat de maaltijdbox in de lift zit.

 

De maaltijdboxen van Colruyt kosten tussen 52 en 59 euro en kunnen de dag na bestelling al opgehaald worden bij de 71 deelnemende afhaalpunten van Collect&Go.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.