Colruyt verhoogt capaciteit Collect&Go in Brussel

Colruyt verhoogt capaciteit Collect&Go in Brussel
Foto Colruyt Group

Vanaf 25 mei kan Collect&Go in Brussel enkele honderden bijkomende reservaties per dag garanderen: een tijdelijke Colruyt-winkel in Oudergem wordt omgebouwd tot een lokaal e-distributiecentrum met afhaalpunt.

 

Pieken tot 300%

Colruyt bouwt de tijdelijke winkel aan de Waversesteenweg in Oudergem om tot een lokaal rondhaalcentrum voor de online boodschappendienst Collect&Go. Klanten zullen er ter plaatse hun bestelling kunnen afhalen. "Op termijn zullen we enkele honderden extra reservaties per dag kunnen verwerken", zegt Tom Deprater, verantwoordelijke voor Collect&Go.

 

Vanaf 18 mei kunnen klanten online reserveren, afhalen kan vanaf 25 mei.Om voor de hand liggende veiligheidsredenen zal ter plaatse alleen elektronisch betalen toegestaan zijn. Bovendien garandeert Collect&Go een strikte naleving van de sociale afstand en het ontsmetten van de karren, de plooibakken en de betaalterminal.

 

De uitbreiding was dringend nodig, want de vraag is de afgelopen weken exponentieel toegenomen. "We hebben aan het begin van de CoViD-19-crisis een toename van 70% aan reservaties genoteerd, met op sommige dagen pieken van 200 tot 300%", bevestigt Deprater. "We zagen het eind februari, begin maart al aankomen: klanten waren zich anders aan het organiseren, de groei was boven verwachting. In de week voor de lockdown veegden we de recordcijfers van de afgelopen kerstperiode al van tafel. En vanaf de lockdown trokken we extreem veel nieuwe klanten aan. Ook nu nog ligt het aantal nieuwe klanten bijna drie keer zo hoog als voordien. Bovendien is de gemiddelde bestelkorf significant hoger. We zijn daarom op zoek gegaan naar mogelijkheden om onze capaciteit te vergroten."

 

Investeringen voortzetten

Zal de verhoogde belangstelling voor e-commerce een blijvend effect hebben? "Ik denk wel dat we een soort ‘maturiteitsslag’ hebben gemaakt in online boodschappen", zegt Deprater. "De coronacrisis heeft een versnelling veroorzaakt." Daarom wil de retailer snel schakelen: de regionale e-distributiecentra draaien nu op volle capaciteit met extra medewerkers, en in de winkels waar online bestellingen worden klaargezet heeft Colruyt de werkorganisatie aangepast om de capaciteit te vergroten.

 

"De groep investeert ook in een nieuw distributiecentrum in Londerzeel. Deze site van 18.000 m² zal ons distributiecentrum in Zaventem (4.500 m²) vervangen, dat vandaag zijn volledige capaciteit heeft bereikt. De opening van het distributiecentrum in Londerzeel is gepland in het najaar van 2021. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de capaciteit van het distributiecentrum in Erpe-Mere uit te breiden."

 

Daarnaast werkt Collect&Go, na het afronden van een succesvolle test in de oostrand van Brussel, aan het verder inzetten van thuisbezorging in de Brusselse regio. Eerder deze week kondigde de online boodschappendienst de lancering aan van een pilootproject in Halle dat de thuislevering van boodschappen door bijvoorbeeld de buren mogelijk maakt, op basis van het principe van de deeleconomie.