Conflict tussen Nestlé en Colruyt is voorbij

Conflict tussen Nestlé en Colruyt is voorbij
Shutterstock.com

Nestlé en de Europese inkoopalliantie AgeCore - waartoe ook Colruyt behoort - hebben na een maandenlang conflict een akkoord bereikt. Daardoor komt er een einde aan de boycot van zo'n 200 Nestlé-producten.

 

"Evenwichtig akkoord"

"We zijn tevreden dat we een evenwichtig akkoord hebben bereikt en dat de producten van Nestlé binnenkort weer in de rekken zullen liggen bij de zes leden van de Europese inkoopalliantie AgeCore", bevestigt een woordvoerder van Nestlé zopas aan het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung. Inkoopalliantie AgeCore bestaat naast het Belgische Colruyt ook uit Edeka (Duitsland), Coop (Zwitserland), Intermarché (Frankrijk), Conad (Italië) en Eroski (Spanje).

 

Het conflict tussen beide handelspartners was al sinds februari aan de gang. Om betere condities af te dwingen, besloten de leden van AgeCore toen om tientallen referenties van Nestlé niet langer te bestellen. In de weken daarop escaleerde het meningsverschil nog, waardoor in totaal bijna 200 producten uit de rekken verdwenen. Vorige maand echter kwamern er signalen dat Nestlé toch tot toegevingen bereid zou zijn. Dat is nu officieel bevestigd. Details over het akkoord werden niet vrijgegeven.