Continental Foods koopt Zweeds merk Mrs Cheng’s

Continental Foods, het moederbedrijf van Devos & Lemmens en Royco, vergroot zijn voetafdruk op de Scandinavische markt met de acquisitie van Mrs Cheng’s, een populair merk van Aziatische voedingsspecialiteiten.

 

Groeiende Zweedse omzet

Continental Foods neemt Mrs Cheng’s over van Orkla, een beurgenoteerde Noorse voedings- en verzorgingsgroep die actief is in Scandinavië, de Baltische staten en Centraal-Europa. Dat schrijft De Tijd. Het Zweedse Mrs Cheng’s is bekend om zijn noedels, sojaproducten, wokgroenten en Aziatische sauzen. Hoeveel Continental Foods betaalt voor het merk, is niet bekend. De overname zou de omzet van de groep in Zweden met 5 à 10% doen groeien. Het bedrijf commercialiseert in de regio onder meer de fonds van Touch of Taste, pastasauzen van Raguletto of sauzen en soepen van Blå Band.

 

Sinds 2013 is Continental Foods in handen van investeringsgroep CVC Capital. Het bedrijf is goed voor een omzet van 375 miljoen euro en heeft naast een hoofdkantoor en fabriek in het Belgische Puurs ook vestigingen in Duitsland, Finland, Frankrijk en Zweden. Tot de merkenportefeuille in de Benelux behoren Devos & Lemmens, Royco, V8, Liebig, Oxo, Aiki, Lacroix, De Blauwe Hand en Imperial.