Coop groeit door met vijf nieuwe winkels | RetailDetail

Coop groeit door met vijf nieuwe winkels

Coop groeit door met vijf nieuwe winkels

Coop blijft doorgroeien met vijf nieuwe supermarkten. Afgelopen dinsdag opende de formule een nieuwe winkel in Rolde en op de planning staan nog openingen in Ruinen (30 juni), Blerick (3 juli), Gorinchem (9 juli) en Den Ham (najaar). 

 

Groei sinds 2012

Coop heeft met de opening in Rolde overigens de volledige integratie van de door de keten overgenomen C1000-winkels afgerond. De groei van de supermarktorganisatie werd drie jaar geleden immers vol ingezet toen Coop meer dan 50 winkels van C1000 overnam. Daarnaast opende het retailbedrijf dit jaar al nieuwe winkels in Heeze en Heemstede.

 

De formule, die op dit moment 244 supermarkten telt, stevent met de uitbreiding af op 250 winkels. De winkels worden voor 43% als eigen filialen en voor 57% door zelfstandig ondernemers gerund. In 2014 behaalde Coop een consumentenomzet van afgerond 1 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.