Coop haalt recordomzet in 2014 en neemt sterke start in 2015 | RetailDetail

Coop haalt recordomzet in 2014 en neemt sterke start in 2015

Coop haalt recordomzet in 2014 en neemt sterke start in 2015

Supermarktketen Coop heeft in 2014 een recordomzet van meer dan 1 miljard euro gehaald, een groei van ruim drie procent. Ook in het eerste kwartaal van 2015 werd er een omzetstijging van zes procent gehaald.

"Coop is kerngezond"

De keten versterkte ook zijn positie op de markt met de opening van twaalf nieuwe winkels en bovendien werden 28 andere winkels gerenoveerd. Die investeringen, waaronder ook nog het integreren van twee distributiecentra in één nieuw distributiecentrum, zorgden er wel voor dat de nettowinst daalde van 4 naar 2,6 miljoen euro.

 

"Met een scherpere prijspositionering en de effecten van de grote investeringen was voorzien dat onze resultaten in 2014 lager zouden zijn. Het onderliggende resultaat (vóór incidentele lasten) bleef - zoals gepland - overeind en de onderliggende operationele kasstroom verbeterde zelfs goed. Coop is financieel kerngezond. Vanuit onze coöperatieve achtergrond en maatschappelijke functie vergrootten we met Coop ons marktaandeel tot bijna 3%", zegt financieel directeur Herco Boer.

 

Coop verwacht dit jaar zijn 250e winkel te openen. Op korte termijn zullen er alvast twee nieuwe winkels openen in Milheeze en Heemstede. Momenteel heeft Coop 241 supermarkten in Nederland, waarvan 43 procent in eigen beheer en 57 procent bij zelfstandige ondernemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.