Coop koopt Zweedse winkels Netto

Coop koopt Zweedse winkels Netto
Coop Sverige AB

Coop neemt alle 163 Zweedse vestigingen van winkelketen Netto over. Als de deal wordt goedgekeurd door de Zweedse mededingingsautoriteiten, zullen de winkels geleidelijk omgevormd worden tot het nieuwe Coop-winkelformat.

 

Geleidelijke integratie

Coop Butiker & Stormarknader, dat 240 van de in totaal 650 winkels van Coop beheert, neemt het volledige winkelnetwerk van Netto in Zweden over. Netto is een keten van de Salling Group, de grootste retailer van Denemarken. Vooral in het zuiden van Zweden heeft Netto een sterk uitgebouwd winkelnetwerk. Over de overnameprijs is niets bekendgemaakt.

 

De integratie van Netto zal geleidelijk verlopen: tijdens een overgangsperiode blijven de winkels open onder het merk Netto, maar nadien worden ze omgebouwd tot Coop-winkels met een breder gamma aan voedingsproducten, waaronder Coops ruime assortiment duurzaamheidslabels.

 

Coop Butiker & Stormarknader telt 7.500 medewerkers en boekte vorig jaar een omzet van 16 miljard Zweedse kroon (1,5 miljard euro). Eigenaar Coop Sverige is op haar beurt eigendom van de coöperatieve vereniging en de consumentenvereniging in Stockholm.