Coop opent volgend jaar 15 vestigingen | RetailDetail

Coop opent volgend jaar 15 vestigingen

Coop opent volgend jaar 15 vestigingen

Supermarktketen Coop gaat volgend jaar 15 Nederlandse vestigingen openen. Daar zullen een reeks omgebouwde C1000-filialen bij zijn, maar ook een aantal compleet nieuwe winkels.

Verlaagde prijzen

Van de 15 nieuwe filialen die Coop gaat openen, zijn er negen overgenomen van C1000. Het afgelopen jaar heeft de keten zijn prijzen verlaagd naar het niveau van C1000 en volgens Levensmiddelenkrant is commercieel directeur Gerard Koning bijzonder tevreden over de veranderingen.

 

Daarnaast gaat Coop ook een nieuw label lanceren onder de naam 'Top van Coop'. Dat assortiment bestaat uit exclusieve producten, zoals ambachtelijke snacks van horecakwaliteit. Er werd ook een nieuwe verpakking voor vlees ontwikkeld, waarbij de plastic folie eenvoudig te scheiden is van het kartonnen schaaltje, dat snel platgedrukt kan worden. Het agf-meubel werd ook verlaagd en kreeg een nieuwe look mee. Dat is momenteel al te vinden in de recent vernieuwde filialen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.