Coop opent winkel in Den Ham

Coop opent winkel in Den Ham

Coop opent vandaag een nieuwe supermarkt in Den Ham. Klanten konden maandag al gerechten proeven bij de Coop Rijdende Keukentafel, die voor de nieuwe winkel stond geparkeerd.

Lokaal betrokken

De winkel van ongeveer 700 vierkante meter, gevestigd in een voormalige fotozaak, bevat een compleet assortiment, een slijterij en een ambachtelijke slagerij. “Op deze afdeling is een ervaren slager van 62 jaar aan het werk gegaan. Hij komt uit Den Ham en dat is positief voor de betrokkenheid bij de klant”, vertelt supermarktmanager Arjon Sportel.

 

 

Die lokale betrokkenheid is belangrijk voor de nieuwe dorpssupermarkt. “Coop is een coöperatie en wil een winkel van en voor de klant zijn. De inwoners van Den Ham verwachten veel vers en ambachtelijkheid en hechten aan traditionele producten. We hebben weliswaar een dorpswinkel, maar wel een met grote, open versafdelingen”, aldus Sportel.

 

Sportel is ook bezig met ontdekken wat de klant lekker vindt. "We hebben uit het naburige Wierden al Kozakken-koeken en Berenklauw-gebak aan het assortiment toegevoegd. Ik heb contact met lokale bakkers voor andere toevoegingen aan het assortiment. In vlees zijn baklever- en bakbloedworst populair. Streekproducten worden voor ons belangrijk. Daarvoor komt de klant bij ons”, ziet hij.

 

Coop Rijdende Keukentafel

De Coop Rijdende Keukentafel liet de klanten op de dag voor de opening gerechten proeven. In de knaloranje bus bereidde een chefkok live gerechten uit het Coop-inspiratiemagazine 'Aan de keukentafel' en van de website keukentafel.nl. Coop introduceerde het magazine in 2012, terwijl de formule vorig jaar het online platform lanceerde. De Rijdende Keukentafel rijdt sinds augustus door het land als toevoeging op het magazine en de site.

 

Den Ham telt ongeveer 6500 inwoners. Het Overijsselse dorp heeft al een Jumbo en diverse slagerijen en bakkerijen.

Tags: