Coop opent winkel in Den Ham | RetailDetail

Coop opent winkel in Den Ham

Coop opent winkel in Den Ham

Coop opent vandaag een nieuwe supermarkt in Den Ham. Klanten konden maandag al gerechten proeven bij de Coop Rijdende Keukentafel, die voor de nieuwe winkel stond geparkeerd.

Lokaal betrokken

De winkel van ongeveer 700 vierkante meter, gevestigd in een voormalige fotozaak, bevat een compleet assortiment, een slijterij en een ambachtelijke slagerij. “Op deze afdeling is een ervaren slager van 62 jaar aan het werk gegaan. Hij komt uit Den Ham en dat is positief voor de betrokkenheid bij de klant”, vertelt supermarktmanager Arjon Sportel.

 

 

Die lokale betrokkenheid is belangrijk voor de nieuwe dorpssupermarkt. “Coop is een coöperatie en wil een winkel van en voor de klant zijn. De inwoners van Den Ham verwachten veel vers en ambachtelijkheid en hechten aan traditionele producten. We hebben weliswaar een dorpswinkel, maar wel een met grote, open versafdelingen”, aldus Sportel.

 

Sportel is ook bezig met ontdekken wat de klant lekker vindt. "We hebben uit het naburige Wierden al Kozakken-koeken en Berenklauw-gebak aan het assortiment toegevoegd. Ik heb contact met lokale bakkers voor andere toevoegingen aan het assortiment. In vlees zijn baklever- en bakbloedworst populair. Streekproducten worden voor ons belangrijk. Daarvoor komt de klant bij ons”, ziet hij.

 

Coop Rijdende Keukentafel

De Coop Rijdende Keukentafel liet de klanten op de dag voor de opening gerechten proeven. In de knaloranje bus bereidde een chefkok live gerechten uit het Coop-inspiratiemagazine 'Aan de keukentafel' en van de website keukentafel.nl. Coop introduceerde het magazine in 2012, terwijl de formule vorig jaar het online platform lanceerde. De Rijdende Keukentafel rijdt sinds augustus door het land als toevoeging op het magazine en de site.

 

Den Ham telt ongeveer 6500 inwoners. Het Overijsselse dorp heeft al een Jumbo en diverse slagerijen en bakkerijen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.