Corona kostte Sligro al 45 miljoen euro

Corona kostte Sligro al 45 miljoen euro
Afbeelding: Shutterstock.com

Sligro boekte in het eerste kwartaal van 2020 een licht hogere omzet, ook al treft de coronacrisis het bedrijf erg hard: de onderneming schat de voorlopige impact op 45 miljoen euro.

 

Lockdown

Tijdens de eerste drie maanden van het jaar realiseerde Sligro een omzet van 533 miljoen euro, 5 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In België liep de omzet met 4 miljoen terug tot 52 miljoen euro. In Nederland stegen de opbrengsten wel, doordat de eerder overgenomen branchegenoot De Kweker 25 miljoen euro toevoegde aan de omzet.

 

Nederland en België namen in de tweede helft van maart drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. "Die maatregelen legden de bedrijfsvoering van het grootste deel van onze klanten stil en daarmee viel ook direct een belangrijk deel van onze omzet weg", stelt Sligro in een tussentijds handelsbericht. De onderneming raamt het omzetverlies in het eerste kwartaal op 45 miljoen euro.

 

Het groothandelsbedrijf verwacht voor het tweede kwartaal weinig veranderingen in de marktomstandigheden. Pas in de tweede jaarhelft zou het herstel langzaam weer op gang komen. Sligro denkt ook dat het zeker tot midden volgend jaar zal duren, eer de activiteiten weer op het niveau van voor de crisis zullen zitten.