Curator: “Veel interesse in Bilder & De Clercq” | RetailDetail

Curator: “Veel interesse in Bilder & De Clercq”

Curator: “Veel interesse in Bilder & De Clercq”

Volgens curator Paul van den Bergh is er flink wat interesse in Bilder & De Clercq, de Amsterdamse innovatieve maaltijdenwinkel die eergisteren failliet verklaard werd.

Doorstart blijft mogelijk

Na een week vol tegenstrijdige berichten - eerst werd melding gemaakt van een faillissement, later bleek het om een tijdelijke sluiting te gaan - is Bilder & De Clercq eergisteren dan toch failliet verklaard. De maaltijdenwinkel, die in 2013 de deuren opende op de hoek van de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat, was in geldproblemen gekomen door schulden van de eind mei gesloten tweede vestiging op de Ceintuurbaan.

 

Toch blijft curator Paul van den Berg, die het faillissement van de winkel afhandelt, hoopvol gestemd dat een doorstart mogelijk is. "Er zijn meerdere partijen die geloven in het concept van Bilder & De Clercq en dit vervolg willen geven", zegt hij bij de collega's van Distrifood. "Maar hoe concreet deze interesse is, is op dit moment nog niet duidelijk. Ik verwacht dat binnen twee tot drie weken duidelijkheid komt over een doorstart."

 

De curator wil er in elk geval vaart achter zetten: "Het moet ook niet te lang duren, de winkel is natuurlijk alweer ruim een week dicht." In afwachting wordt de website alvast "in retentie" gehouden, zoals dat heet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.