Curator: “Veel interesse in Bilder & De Clercq”

Curator: “Veel interesse in Bilder & De Clercq”

Volgens curator Paul van den Bergh is er flink wat interesse in Bilder & De Clercq, de Amsterdamse innovatieve maaltijdenwinkel die eergisteren failliet verklaard werd.

Doorstart blijft mogelijk

Na een week vol tegenstrijdige berichten - eerst werd melding gemaakt van een faillissement, later bleek het om een tijdelijke sluiting te gaan - is Bilder & De Clercq eergisteren dan toch failliet verklaard. De maaltijdenwinkel, die in 2013 de deuren opende op de hoek van de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat, was in geldproblemen gekomen door schulden van de eind mei gesloten tweede vestiging op de Ceintuurbaan.

 

Toch blijft curator Paul van den Berg, die het faillissement van de winkel afhandelt, hoopvol gestemd dat een doorstart mogelijk is. "Er zijn meerdere partijen die geloven in het concept van Bilder & De Clercq en dit vervolg willen geven", zegt hij bij de collega's van Distrifood. "Maar hoe concreet deze interesse is, is op dit moment nog niet duidelijk. Ik verwacht dat binnen twee tot drie weken duidelijkheid komt over een doorstart."

 

De curator wil er in elk geval vaart achter zetten: "Het moet ook niet te lang duren, de winkel is natuurlijk alweer ruim een week dicht." In afwachting wordt de website alvast "in retentie" gehouden, zoals dat heet.

Tags: