Délifrance gaat tankstations van Texaco inpalmen | RetailDetail

Délifrance gaat tankstations van Texaco inpalmen

Délifrance gaat tankstations van Texaco inpalmen

Broodjesketen Délifrance gaat een testproject opzetten met EFR, uitbater van Texaco-tankstations in België, om in minstens vijf tankstations een winkel te openen volgens een nieuw concept. De focus ligt er op een snelle (afhaal)hap.

Elk uur van de dag

Het nieuwe concept, dat eind vorig jaar al werd gelanceerd in Nederland, biedt naast een restaurant ook een 'Grab & Go'-corner voor gehaaste toeristen en een winkeltje met typisch Franse producten. Aan tankstations mikt de groep immers niet enkel op de lunch, maar op hongerige klanten op elk uur van de dag. EFR heeft bij zijn tankstations al het 'Go Fresh'-concept, maar zegt nu ook een test met een sterk en vertrouwd merk te willen uitvoeren.

 

Dat EFR grote retailplannen heeft met zijn tankstations, weten we al langer: vorige maand gingen ze een fusie aan met Euro Garages met als bedoeling om hun bijna  1500 tankstations om te vormen tot vrijwel complete winkelcentra. De European Forecourt Retail Group, zoals EFR voluit heet, zegt "gebruik te willen maken van de aantrekkingskracht van het sterke merk Délifrance en anderzijds beter in te willen spelen op vraag van de Belgische consument naar lokale kwaliteitsproducten."

 

De test begint binnenkort met tankstations in Gent, Kontich en Ukkel. Volgend jaar zullen er dus nog minstens twee andere locaties volgen. Als de test goed uitdraait, wil EFR het concept in veel meer tankstations uitrollen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.