Délifrance gaat tankstations van Texaco inpalmen

Délifrance gaat tankstations van Texaco inpalmen

Broodjesketen Délifrance gaat een testproject opzetten met EFR, uitbater van Texaco-tankstations in België, om in minstens vijf tankstations een winkel te openen volgens een nieuw concept. De focus ligt er op een snelle (afhaal)hap.

Elk uur van de dag

Het nieuwe concept, dat eind vorig jaar al werd gelanceerd in Nederland, biedt naast een restaurant ook een 'Grab & Go'-corner voor gehaaste toeristen en een winkeltje met typisch Franse producten. Aan tankstations mikt de groep immers niet enkel op de lunch, maar op hongerige klanten op elk uur van de dag. EFR heeft bij zijn tankstations al het 'Go Fresh'-concept, maar zegt nu ook een test met een sterk en vertrouwd merk te willen uitvoeren.

 

Dat EFR grote retailplannen heeft met zijn tankstations, weten we al langer: vorige maand gingen ze een fusie aan met Euro Garages met als bedoeling om hun bijna  1500 tankstations om te vormen tot vrijwel complete winkelcentra. De European Forecourt Retail Group, zoals EFR voluit heet, zegt "gebruik te willen maken van de aantrekkingskracht van het sterke merk Délifrance en anderzijds beter in te willen spelen op vraag van de Belgische consument naar lokale kwaliteitsproducten."

 

De test begint binnenkort met tankstations in Gent, Kontich en Ukkel. Volgend jaar zullen er dus nog minstens twee andere locaties volgen. Als de test goed uitdraait, wil EFR het concept in veel meer tankstations uitrollen.