Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

 

Dienstverlening aan franchises

De overname werd goedgekeurd door de ondernemingsraad van FFC en is in volle voorbereiding. Délifrance is geen onbekende voor FFC: het bedrijf had voorheen reeds dertig Délifrance shop-in-shops bij Kwalitaria in beheer. Toch vraagt het heel wat voorbereiding om de franchises te leren kennen en in de toekomst bij te staan vanuit het hoofdkantoor in het Nederlandse Vianen, klinkt het in een persbericht.

 

“We hebben al meerdere gesprekken gevoerd met de franchiseraad en een groot aantal ondernemers bezocht," vertelt algemeen directeur Bas Holshuijsen: "Ondernemers zien de meerwaarde van onze dienstverlening, het is nu aan ons om de verwachtingen waar te maken."

 

Délifrance werd in 1978 opgericht en gaat prat op zijn ambachtelijke, typisch Franse bakkersproducten die het aan de man brengt in de eigen bakkerijwinkels, bij retailers, benzinestations en franchises. Het bakkersbedrijf is actief in meer dan vijftig landen op vijf continenten en is in handen van Grands Moulins de Paris, een belangrijk Frans meelbedrijf dat alle meel levert die gebruikt wordt door Délifrance.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.

Heineken en Bavaria zoeken geluk buiten Europa

19/04/2018

Hoewel de Europese biermarkt het lastig blijft hebben, tekenen brouwerijgroepen Heineken en Bavaria groeiende omzetcijfers op. Bavaria haalde vorig jaar een recordomzet, bij Heineken steeg het volume in het voorbije kwartaal met 4,3%.

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.