Dagelijks Lekker start vijf nieuwe vestigingen

Dagelijks Lekker start vijf nieuwe vestigingen

Dagelijks Lekker heeft plannen om in het nieuwe jaar vijf vestigingen te openen. Deze maand opent de broodjesketen haar zevende vestiging aan het Zuidplein in Rotterdam.

Alle producten voor één prijs

Dagelijks Lekker brengt vers belegde broodjes, warme snacks, soepen en salades, maar vooral de broodjes kip en grillworst zijn het populairst. Bijzonder is evenwel dat alle producten er 1,80 euro kosten.

 

Deze verkoopprijs is haalbaar door een combinatie van slim inkopen en afwegen, aldus oprichter Mikel Schutte: "Er mag niet te weinig beleg op het broodje, want dan komt de klant niet meer terug. Te veel is ook niet goed, want dan leveren we marge in." De cijfers moeten daarom tot in de puntjes kloppen: "Daarvoor ben ik constant aan het calculeren en zit ik er bovenop."

 

High-trafficlocaties

De huidige vestigingen zitten vooral op high-trafficlocaties zoals Amsterdam-Zuid en het Haagse New Babylon. Dagelijks Lekker heeft 36 mensen in dienst en een omzet van ongeveer 2,3 miljoen euro.

 

Schutte houdt de uitbreiding van de keten in eigen beheer. Het foodconcept is volgens hem niet geschikt voor franchise. "Dagelijks Lekker is precisiewerk", klinkt het.

Tags: