Danone verhoogt winstverwachting | RetailDetail

Danone verhoogt winstverwachting

Danone verhoogt winstverwachting

Voedingsproducent Danone verwacht dat de operationele marge dit jaar hoger zal zijn dan eerst was voorspeld. Voor dit jaar mikt Danone ook op een omzetstijging van 3 tot 5%.

Sterke groei in opkomende markten

Bij eerdere uitspraken ging Danone uit van een “solide verbetering” van de operationele marge, maar nu mikt het op een verbetering met 50 tot 60 basispunten. De positieve kijk op de zaken komt er omdat Danone sneller dan verwacht groeit in opkomende markten, voornamelijk in China. “We blijven dit jaar de kracht van onze bedrijfsmodel verbeteren door middelen gedisciplineerd aan te wenden en kosten te besparen”, stelde financieel directeur Cécile Cabanis volgens het FD.

 

Ook de doelstellingen voor 2020 zijn nog steeds binnen bereik: Danone mikt de komende jaren op een “sterke, winstgevende en duurzame groei”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.