De Vegetarische Slager opent filiaal in Amsterdam | RetailDetail

De Vegetarische Slager opent filiaal in Amsterdam

De Vegetarische Slager opent filiaal in Amsterdam

Veggieketen De Vegetarische Slager heeft een filiaal geopend in Amsterdam. De keten verkoopt vooral vleesvervangers, maar ook brood van bakkerij Hartog en groenten en fruit van Willem & Drees.

IJs en lokale producten

Naast vleesvervangers, brood, groenten en fruit biedt De Vegetarische Slager ook veganistisch ijs aan en zullen er een aantal lokale producten te koop zijn. "Ik wil mensen laten zien hoe deze andere manier van eten smaakt, ik wil ze ervan laten proeven, tonen hoe enorm lekker het is", zegt Martin Van den Dungen, die de Amsterdamse winkel heeft opgezet, aan Out of Home. De winkel zal daartoe zeven dagen op zeven geopend zijn.

 

Ook in Den Haag is er al een filiaal van De Vegetarische Slager, en ook de volgende locatie is al bekend: die komt in Zeeburg en moet volgens Van den Dungen volgend jaar openen. Oprichter Jaap Korteweg heeft het ook al over een filiaal in Utrecht en hij kijkt zelfs al naar mogelijkheden in het buitenland, zoals Luxemburg of zelfs San Francisco. "De winkels kunnen een belangrijk onderdeel van de omzet worden", vernam Out of Home van Korteweg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.