De Vegetarische Slager wint kort geding tegen ondernemer | RetailDetail

De Vegetarische Slager wint kort geding tegen ondernemer

De Vegetarische Slager wint kort geding tegen ondernemer

De licentiehouder van De Vegetarische Slager op de Rozengracht en de Baron G.A. Tindalstraat in Amsterdam moet na een kort geding zijn naam veranderen en mag het beeldmerk van de organisatie niet meer gebruiken.

Verwarring

De Vegetarische Slager had het kort geding aangespannen tegen de licentiehouder, omdat die producten verkocht die niet tot het assortiment van De Vegetarische Slager behoren. Dat zou volgens het bedrijf voor verwarring zorgen.

 

"Als eerste Vegetarische Slager ter wereld met een uniek productassortiment van een geheel nieuwe generatie vleesvervangers, kunnen we het ons niet veroorloven dat onder onze vlag andere producten worden verkocht waarvan we niet kunnen instaan voor de kwaliteit", zegt Jaap Korteweg, eigenaar van het concept.

 

De winkels op de Rozengracht en in de Baron G.A. Tindalstraat heeft nu veertien dagen om alle verwijzingen naar De Vegetarische Slager te verwijderen, anders moet hij een dwangsom betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.