De Vegetarische Slager wint kort geding tegen ondernemer | RetailDetail

De Vegetarische Slager wint kort geding tegen ondernemer

De Vegetarische Slager wint kort geding tegen ondernemer

De licentiehouder van De Vegetarische Slager op de Rozengracht en de Baron G.A. Tindalstraat in Amsterdam moet na een kort geding zijn naam veranderen en mag het beeldmerk van de organisatie niet meer gebruiken.

Verwarring

De Vegetarische Slager had het kort geding aangespannen tegen de licentiehouder, omdat die producten verkocht die niet tot het assortiment van De Vegetarische Slager behoren. Dat zou volgens het bedrijf voor verwarring zorgen.

 

"Als eerste Vegetarische Slager ter wereld met een uniek productassortiment van een geheel nieuwe generatie vleesvervangers, kunnen we het ons niet veroorloven dat onder onze vlag andere producten worden verkocht waarvan we niet kunnen instaan voor de kwaliteit", zegt Jaap Korteweg, eigenaar van het concept.

 

De winkels op de Rozengracht en in de Baron G.A. Tindalstraat heeft nu veertien dagen om alle verwijzingen naar De Vegetarische Slager te verwijderen, anders moet hij een dwangsom betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.