Delhaize annuleert promoties en zet afhaaldienst Collect stop

Delhaize Collect
Foto Delhaize

Om de enorme drukte in de winkels en de distributiecentra op te vangen, stopt Delhaize vanaf zaterdag met zijn afhaaldienst Collect – maar niet met zijn bezorgdienst. De retailer last ook alle promoties af om hamsteren te ontmoedigen.

 

Medewerkers ontlasten

Nog tot zaterdag kunnen klanten hun bestellingen bij Delhaize Collect afhalen, daarna worden alle orders geannuleerd, weet HLN. "We hebben al het personeel nodig om in de winkel in te zetten en de rekken te vullen, zodat alles blijft draaien", aldus woordvoerder Roel Dekelver. Bij de thuisleveringen wordt de capaciteit wel vergroot.

 

Daarnaast beslist de supermarktketen om de promoties vanaf donderdag stop te zetten. "Promoties dragen er niet toe bij om te stoppen met hamsteren", aldus de woordvoerder. De maatregel moet ook de medewerkers ontlasten, die dan geen promo's meer in de winkel hoeven klaar te zetten. Zij kunnen zich dan volledig focussen op het aanvullen van de winkelrekken en het bedienen van de klanten.

 

De online boodschappendiensten van alle supermarktketens zijn door de coronacrisis al dagen overbelast. Ook bij onder andere Collect&Go van Colruyt en bij Albert Heijn gelden lange wachttijden. De webshop van Carrefour ging zelfs even offline voor onderhoudswerken na overbelasting.