Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize | RetailDetail

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize
Foto’s: Creneau International / Arne Jennard

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

 

Belgische retailcultuur

Door een Belgisch café te integreren in het hoofdkantoor, brengt Ahold Delhaize een stukje Belgische retailcultuur naar Nederland. Designers van Creneau International gingen door de archieven en verzamelden stukken uit de geschiedenis van Delhaize. Het hele café is versierd met de nalatenschap van de retailer, van de typerende façade met zwarte tegels tot retro koekjesdozen en conservenblikken. Net als in een typisch bruin café hebben de ontwerpers veel hout gebruikt (parketvloeren, op maat gemaakte lambrisering), maar ook koper en marmer.
 

Het Belgische café wordt voor verschillende doeleinden ingezet. De ruimte wordt de hele dag door gebruikt als een kantoor voor flexwerken, ze kan worden verhuurd voor vergaderingen en wanneer het tijd is om een glas te heffen, wordt er uiteraard lekker Belgisch bier geschonken.

 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.