Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

 

Belgische retailcultuur

Door een Belgisch café te integreren in het hoofdkantoor, brengt Ahold Delhaize een stukje Belgische retailcultuur naar Nederland. Designers van Creneau International gingen door de archieven en verzamelden stukken uit de geschiedenis van Delhaize. Het hele café is versierd met de nalatenschap van de retailer, van de typerende façade met zwarte tegels tot retro koekjesdozen en conservenblikken. Net als in een typisch bruin café hebben de ontwerpers veel hout gebruikt (parketvloeren, op maat gemaakte lambrisering), maar ook koper en marmer.
 

Het Belgische café wordt voor verschillende doeleinden ingezet. De ruimte wordt de hele dag door gebruikt als een kantoor voor flexwerken, ze kan worden verhuurd voor vergaderingen en wanneer het tijd is om een glas te heffen, wordt er uiteraard lekker Belgisch bier geschonken.