Delhaize en Ahold geven op 14 maart startschot fusie | RetailDetail

Delhaize en Ahold geven op 14 maart startschot fusie

Delhaize en Ahold geven op 14 maart startschot fusie

Supermarktbedrijven Delhaize en Ahold hebben de datum aangekondigd van de buitengewone algemene vergadering, waarop alle aandeelhouders het groen licht moeten geven voor de fusie tussen de twee partijen.

 

Meer dan 6.500 winkels

Die algemene vergadering zal op 14 maart plaatsvinden en is het effectieve startschot van de fusie tussen het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize. Ondertussen is de prospectus voor de fusie al goedgekeurd door de Nederlandse beurswaakhond AFM. Die heeft een ‘Europees paspoort’ en is dus ook meteen in orde voor België.

 

Bij de fusie tussen de twee partijen zal een wereldwijd supermarktbedrijf ontstaan met meer dan 6.500 winkels en ruim 375.000 werknemers in Europa en de Verenigde Staten. De fusie moet halverwege dit jaar volledig afgerond zijn. Dat is ongeveer een jaar nadat de fusie voor het eerst werd aangekondigd. Het hoofdkantoor van Ahold-Delhaize zal zich trouwens in Nederland vestigen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.