Delhaize geeft startschot voor bouwproject aan supermarkt Plantin

Delhaize

Delhaize is begonnen met de bouw van een groot woon-winkelproject rond de huidige supermarkt Plantin in Antwerpen, één van de grootste winkels van de keten. Het wordt de meest moderne Delhaize van het land, in een complex met 89 nieuwe wooneenheden.

 

Twee fases

De werken zullen verlopen in twee fases. In een eerste stadium, dat loopt tot eind volgend jaar, wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd en een deel van de nieuwe supermarkt. De werken vinden vooral plaats op de bestaande openluchtparking en aan de achterkant van de winkel. In de tweede fase zullen de huidige supermarkt en de appartementen langs de Plantin-Moretuslei worden afgebroken en vervangen door nieuwbouw. Het volledige project zou klaar moeten zijn tegen het voorjaar van 2025.

 

Tijdens de werken zal de supermarkt steeds toegankelijk blijven voor klanten. Aan het eind van de eerste fase wordt de huidige winkel immers ondergebracht in het nieuwe gebouw.

 

“Dit project maakt deel uit van het Delhaize van morgen. Door te investeren in supermarkten in stedelijke omgeving willen we bijdragen tot een betere en meer leefbare omgeving. Nog meer dan ooit wil Delhaize zich integreren in de lokale buurt. Met dit project geven we daarmee het voorbeeld”, zegt CEO Xavier Piesvaux.